Melhusjenta måtte stå over forrige samling med J17-landslaget på grunn av sykdom, men har vært et fast innslag i alle uttakene til Lena Tyriberget. I dag ble troppen til EM-kvaliken i midten av april presentert og 16-åringen er som ventet tatt ut.

- Jeg kan aldri regne med å bli tatt ut. Jeg har vært en del syk i det siste og har derfor jobbet for å bli frisk, forteller 16-åringen.

Norge skal møte vertsnasjon Østerrike og nabolandene Danmark og Sverige og vinneren går direkte til sluttspillet på Island i juni. Norge kan også gå videre som toer i gruppen, men det avhenger av toerne i de andre kvalikgruppene.

- Det blir veldig spennende. Vi er nødt til å vinne gruppa for å gå videre. Vi trenger ikke å vinne alle kampene, men vi bør helst gjøre det, tror Syrstad Engen.

Hun kjenner godt til motstanderne fra før av, spesielt våre naboer i sør og øst.

- I toppform er Sverige et av de beste aldersbestemte lagene i Europa. Vi vet hva som møter oss. Danmark har vi slått stort en gang før, men de kan være veldig gode. Østerrike har en annen spillestil, men vi kan vinne mot dem. Det blir tøft, men vi har muligheten til å gå videre. Alle på laget er veldig innstilt på det. Målet vårt er EM og det vil i så fall være det største vi har gjort med landslaget, sier melhusjenta.

Onsdag hjem hun hjem fra La Manga der hun har vært sammen med klubblaget Trondheims-Ørn. Under oppholdet møtte de gullkledde toppserierivalene Klepp og Avaldsnes. Det resulterte i én seier og ett tap. I 3-1-seieren mot Klepp hadde stortalentet fra Melhus målgivende til 1-0 og mot seriefavoritten Avaldsnes scoret hun trøstemålet til 1-3 to minutter på overtid. Toppserieklubbene starter sesongen allerede til helga og Trondheims-Ørn skal til Bergen for å møte Sandviken.

- Jeg gleder meg veldig til sesongen. Vi har et godt lag og alle er gira på å starte. Dette er etterlengtet, sier hun.