Den norske skiskyttereliten er denne i uka i Sirdal for å kjempe om NM-medaljer. Andreas Dahlø Wærnes er også på plass, men hans oppladning har vært alt annen enn optimal. I månedsskiftet februar/mars var han i Canada for å gå avslutningen i IBU-cupen, men på slutten av oppholdet ble han syk.

- Det begynte med en sår hals og så satte det seg i nesen. Jeg hadde håp om å bli frisk før vi dro hjem, men det ble bare verre. Jeg har trolig hatt en betennelse i bihulene og sånt tar tid, sier han.

Konsekvensen var et par uker uten trening. Først i slutten av forrige uke dristet han seg til å få pulsen opp og første hardøkt hadde han i dag. Wærnes tror han kunne stilt opp på normaldistansen i morgen, men velger å stå over for å spare krefter til sprinten fredag og stafetten søndag.

- Jeg har målsetning om å gjøre det bra i NM. På en god dag kan jeg klare topp fem, sier Wærnes som har fått et gjennombrudd denne sesongen med debut både i IBU-cupen og verdenscupdebut i Holmenkollen for noen uker siden.