Det ble en sportslig nedtur for skiskytterlandslaget i VM i Kontiolahti. Spesielt jentene har måttet gjennomgå etter verdensmesterskapet. Det mener skiskyttertalentet Jenny Enodd er urettferdig kritikk.

- Det er utrolig hard konkurranse i skiskyting. Det er flere land som driver med skiskyting enn med langrenn for eksempel. Jentene har hatt et voldsomt press som de ikke har klart å leve opp til. Det har vært urealistisk med det generasjonsskifte vi ser på landslaget nå, sier Enodd.

Silje Bakken fra Leik IL er enig med Enodd, og mener det er vanskelig å treffe med formen i de få dagene det er mesterskap.

- Mange vil nok hevde at det var et skuffende mesterskap fordi Norge er en skinasjon. Vi må huske på at det er flere som trener mye og er gode. Det er vanskelig å prikke inn formen til de få dagene det gjelder, sier Bakken. Les også: - Jeg skal bli bedre enn Super-Svenden

Kravstort publikum

I en årrekke har Norge levert gull etter gull med Tora Berger i spissen. Hun la opp før denne sesongen, og med det mistet Norge bærebjelken i laget. Forutsetningene har vært noe helt annet når skiskytterdronningen har vært borte.

- Vi forventer bare gull i Norge og det blir feil mener jeg. Tora var virkelig dyktig, og det har vært vanskelig for de gjenværende på laget å fylle skoene hennes, sier Enodd.

Bakken har samme synspunkt som Enodd, men mener skytingen burde vært bedre på det nivået.

- Når de er på landslaget bør de skyte bedre, men det kan selvfølgelig gå dårlig med alle, sier Bakken.

Skal satse fremover

Bakken slet med en lårskade forrige sesong og måtte stå over sesongen. I år har hun kjempet seg tilbake blant de beste i landet og ønsker å satse fremover.

- Neste år vil jeg være yngst, så jeg forventer ikke all verden da. Langsiktig ønsker jeg å satse og prestere, sier hun.

Enodd skal evaluere sesongen over helgen og sier hun kommer til å ta et år om gangen fremover.

- Det er vanskelig for meg å svare på fremtiden nå. Det er mange som er gode og satser hardt for å bli best. Jeg skal gjøre en evaluering av sesongen snart, så får vi se. Til neste sesong skal jeg fokusere på styrke- og hurtighetsøkter. Treningen må bli mer strukturert om jeg skal utvikle meg, sier Enodd.