20-åringen hørte sekunderingene gå sin vei oppe i Jervskogen, drøyt åtte kilometer fra Hommelvik sentrum. Dermed tok han ut alt i siste runde og gikk inn til en imponerende 4.plass.

- Jeg er storfornøyd! Jeg gikk på alt jeg hadde på sisterunden, sier Hovin.

Legger beina høyt

På en dag der resten av Gauldalsløperne skuffet i den tunge løssnøen, kunne forhåndsoutsideren dra hjem til Kvål med nok et godt løp i sekken. For to uker siden ble han nummer to i Norgescupen.

- Formen er veldig bra. Nå blir det å dra hjem og legge beina høyt på Kvål. Ta seg en dusj og få i seg litt mat. Det blir ikke noe fest i kveld, nei, ler han.

For stor respekt

I morgen går han og resten 10 kilometer, der Fredrik Riseth håper å reise kjerringa etter en svak tomil i dag.

- Jeg åpnet litt for kontrollert, hadde litt for stor respekt for distansen. Det gikk litt for rolig, men jeg håper å gå raskere på 10 kilometeren. Det er der jeg har størst sjanse, sier han.

Riseth kom inn bare sekunder bak Melhus-gutten Sivert Grøtan Eriksen, som også slet i varmegradene. Duoen ble nummer 32 (Grøtan Eriksen) og 35, over to og et halvt minutt bak vinner Audun Erikstad fra Vadsø. Hjemmefavoritt Jan Thomas Jenssen fra Hommelvik ble nummer tre, mens sølvplassen ble vunnet av Eirik Sverdrup Augdal.

- Nå gjelder det å nullstille seg og glemme dette løpet så fort som mulig, sa en tydelig skuffet Grøtan Eriksen.

Vegard Stav fra Flå ble nummer 35 i 18-årsklassen.