Jørgen Graabak startet halvannet minutt bak Bernhard Gruber som var best i hoppbakken tidligere i dag. Dermed hadde Graabak bare ett valg før start: åpne hardt og forsøke å ta innpå så mye som mulig med startnummer 29.

Men dette har ikke vært Graabaks mesterskap. 8. plass i liten bakke ble fulgt opp med sølv i lagkonkurransen, men det har ikke gnistret av 23-åringen i sporet og det gjorde heller ikke dag. Mellomtidene underveis viste Graabak tapte til teten og han greide heller ikke å passere mange løpere foran ham i løypa. Til slutt endte det med en skuffende 23. plass i VMs siste individuelle kombinertkonkurranse.

- Et greit hopp og et greit langrenn, men kroppen er ikke der den skal være. Jeg får bare komme meg hjem og trene, sier Graabak til NRKs reporter på stadion.

Østerrikeren Bernhard Gruber gikk et godt taktisk løp og vant foran franske Francois Braud. Magnus Moan tapte spurtduellen mot Johannes Rydzek og måtta ta til takke med den sure 4. plassen. Med dagens bronse har tyske Rydzek tre medaljer på tre øvelser, de første i valøren gull.

Kombinertgutta avslutter dagene i Falun med lagsprint, men hvilke to utøvere som gis tillit er foreløpig uvisst. Graabak er usikker på om han får gå avslutningsøvelsen.

- Det gjenstår å se om jeg går den, det er heller tvilsomt, sier melhusbyggen.