Storfavoritt Norge innfridde alle forventninger med å gå inn til gull på stafetten. Heidi Weng gikk en solid førsteetappe og vekslet sammen med Finland drøyt ti sekunder foran vertsnasjoner. Therese Johaug kvittet seg med finnen, men måtte se Charlotte Kalla spise opp nesten hele forspranget. På tredje etappe gikk Astrid Uhrenholdt Jacobsen i front hele tiden og hun sendte avgårde Marit Bjørgen 17,8 sekunder sekunder foran både Finland og Sverige.

Rognesekpressen gjorde som hun har gjort så mange ganger før på ankeretappen, hun distanserte konkurrentene og kunne gå over målstreken i ensom majestet.

Dette var hennes 14. VM-gull og hennes andre så langt i mesterskapet. 34-åringen har etter hvert tatt mange stafettgull, men hun blir fortsatt stolt og glad over å lykkes som lag.

- Det er helt utrolig, jeg er så heldig å få gå på et sånt fantastisk lag med et fantastisk støtteapparat rundt oss. Det er utrolig godt og jeg er så glad for å være med på dette laget, sier Rognes-ekspressen til NRK.

Stafettgullet kommer bare to dager etter smørefadesen da Heidi Weng ble Norges beste på 10-kilometeren i fristil med 22. plass. I stedet for å surmule over elendige ski valgte Bjørgen å rette blikket framover. Mot stafetten i dag.

- Vi har vært bevisst på å legge dette bak oss og se framover. Det samme med smørerne, de jobber døgnet rundt i traileren og det er på en måte og nullstille og se framover. Å være lei seg og skuffet over det som skjedde på tirsdag, du får ikke gjort noe med det og da er det bare å legge den ballen død og se framover. Vi klarte det og det sterkt gjort, sier Bjørgen til NRK.

Stina Nilsson viste igjen fram spurtegenskapene og sikret sølv til Sverige rett foran nesen på Finland.