Da Jørgen Graabak ble olympisk mester for ett år siden og knuste alle i spurten, skjedde det etter et godt utgangspunkt i hoppbakken. Med 6. plass var differansen opp til de beste langtfra avskrekkende.

I dag landet han på 116,5 meter og det blir sannsynligvis fort kort til å kjempe om en gullet. Før langrennet klokka 15.15 i ettermiddag er Graabak 1:34 bak østerrikeren Bernhard Gruber. 23-år starter som nummer 29 i langrennet.

- Jeg synes jeg gjør et ganske bra hopp egentlig. Jeg er litt usikker på hvorfor jeg ikke får flere meter, men det er sånn det er. Jeg må ha litt flaks med forholdene, men det helt sikker ting jeg kunne gjort annerledes, sier Graabak til NRKs reporter på sletta i Falun.

Småskuffet over egen prestasjon gleder han seg likevel over Magnus Moan som gjorde sitt beste hopp på lang tid. Lagkameraten fra Byåsen IL hoppet 125,5 meter og har et bra utgangspunkt før langrennet senere.

- Jeg gleder meg voldsomt over Magnus som hever seg voldsomt. Han har nesten ikke vært over 110 meter i bakken og så klinker han til det med det hoppet, så det var kjempeartig, sier Graabak.

Håvard Klemetsen er best av de norske etter hopprennet på 7. plass, men ansiktsuttrykket viste at han ikke var fornøyd med prestasjonen. Jan Schmid gjorde et ok hopp, men ble trukket mange poeng på grunn av gunstige vindforhold.

Graabak er spent før langrennet senere i dag. Han har ikke følt seg i toppslag og måtte slippe Johannes Rydzek i stafetten for fire dager siden.

- Jeg er selvfølgelig litt spent. Det har ikke fungert som jeg hadde håpet så langt i mesterskapet, men jeg skal gi gass og så får vi se hvor langt opp jeg kan komme, sier Graabak til NRK.