Vi skal på ingen måte allerede på nåværende tidspunkt spå at Åsajerven-datteren Aase kommer til å bli en ny Lannem Silje. Da superhoppa med 30 strake seirer debuterte i februar 2013 ble hun nummer to på 1.32.0. For øvrig det eneste løpet hun har tapt.  Aase vant på 1.31.1. Det er uhyre sterkt av en treåring i februar.

Aase trenes av den dyktige sørlandstreneren Øystein Tjomsland. Han har en rekke topptravere på samvittigheten.

– Det var en bra debut, hun er tross alt bare tre år, og det var en masse krefter spart. Det er bare å glede seg, meldte Tjomsland etter den overbevisende seieren. Uttalelsen var nok i første rekke myntet på Nils Munkhaugen, ikke ukjent hesteeier fra Melhus.

Akkurat det med at det var masse krefter spart er verd å merke seg. Særlig med tanke på at flere av de andre hestene i feltet gjorde bra løp. Aase var den ene av to på strek og begynte distanseringen allerede fra start. Ledelsen var 40 meter ut av den andre svingen, og ledelsen var den dobbelte en runde senere. Tjomsland hadde ikke langt igjen til mål da konkurrentene tok fatt på oppløpet. De siste tusen meterne ble tilbakelagt etter 1.28.

Aase er ikke den eneste treåringen som har utmerket seg allerede i starten – norske unghester på kaldblodsfronten har blitt utrolig gode – men dette navnet kan man like godt legge seg på minnet først som sist.

Oppdrettere av Aase er Olav Aune og Elin Johanne Stene, Hovin.