Melhusbygg Martin Riseth har gjennomført et godt NM, blant annet med 27. plass på 15-kilometeren på torsdag. I dag er han ankermann for Byåsen 1, en klubb som har sterke har sterke NM-tradisjoner og blant annet vunnet to ganger de fem siste årene. Men den store favoritten er Strindheim IL med Petter Northug som ankermann.

På andre etappe gikk Byåsen fra Strindheim, og dermed går Martin Riseth ut alene i front. Men ikke langt bak startet Petter Northug, som til NRK like før han startet uttalte at forholdet mellom Strindheim og Byåsen kan sammenliknes med lokaloppgjør som Barcelona - Real Madrid i Spania og "Old Firm" i Skottland, hatkampen mellom Celtic og Glasgow Rangers. Det hele ble sagt i en sedvanlig spøkefull tone.

Andreårssenior Riseth ble raskt innhentet av Northugm, i tillegg til Anders Tettli Rennemo og Hans Christer Holund, men holdt brukbart følge på den første runden. På nedkjøringen inn mot stadion ble det åpenbart at de tre foran hadde bedre ski. Inne til vending passerte Riseth på 4. plass, fem sekunder bak tettrioen.

På siste runden gikk ytterligere to lag forbi og i sluttspurten ble Lillehammer akkurat for sterk. Riseth skled over mållinja til 7.plass for Byåsens 1. lag.

Slik gjorde Gauldal det i stafetten:

16. plass: Strindheim 2 (Thomas Ekren var ankermann)

17. plass: Byåsen IL 2 (Sivert Grøtan Eriksen og Martin Hovin gikk henholdsvis 1. og 2 etappe)

33. plass: Lundamo (Torleif Syrstad, Magnus Stensås og Per Harald Skogstad)

57. plass Byåsen IL 4 (Aleksand Riseth gikk 2. etappe)

74. plass: IL Leik 1 (Morten Lund Rikstaddal, Runar Krognes og Ingebrigt Eid)

95. plass: IL Leik 2 (Jonas Unsgård, Lars Erik Eid og Anders Estenstad)