Camilla Lund flyttet i fjor høst til Hamar for å få best mulig treningsforhold og har trent jevnlig i Vikingskipet siden da. Denne uka er likevel spesiell med tanke på at melhusjenta skal debutere i verdenscupen kommende helg. De norske utøverne bor på samme hotell i Hamar sentrum og hun følger dermed samme opplegg som landslagsløperne.

- Jeg følger deres opplegg, men det er ganske likt som det jeg ville fulgt selv. Det er ikke så mye trening, men intensivt. I formiddag kjørte vi noen intervaller og i ettermiddag har vi syklet litt, forteller Lund.

Lund skal gå to distanser i Vikingskipet, 1.500 og 3.000 meter. Begge løpene går tidlig på dagene, før tv-seere flest har benket seg foran skjermen. Skøyteløperen tror det kan være en fordel for henne.

- Det er ganske tidlig, men det er bare greit, synes jeg. Da slipper jeg å vente, det er bare å stå opp og komme i gang. Jeg har ingen problemer med å stå opp tidlig, sier Lund.

Storparten av de store profilene er på plass på Hamar. Melhusjenta innrømmer at det er litt uvant å dele istid med stjernene.

- Det er litt spesielt i «Skipet» når det er store stjerner på plass. Jeg blir litt starstruck for noen av dem, samtidig har jeg sett flere når jeg har vært i Herenveen og Inzell. Det går greit, bedyrer hun.

Sist helg gikk Lund inn til 6. plass sammenlagt i sprint-NM. Hun var godt fornøyd ned 1.000-meterne og sier formen er bra. Så pass bra at målet er å perse på begge distanser til helga.

- Isen virker mye raskere nå enn tidligere, og hallen er varm og trolig blir den enda varmere mot slutten av uka. Akkurat nå er ikke isen rask nok til å perse, men jeg håper den blir det. Målet mitt er å perse, gjentar Lund.