Dagen derpå forteller 21-åringen om en tung dag i sporet og en dårlig opplevelse på standplass. Sammenlagtlagt holdt det bare til en 22. plass og han ble med det fjerde beste nordmann. Konkurransen ble vunnet av en ukrainer med to russere på de neste plassene.

- Det var tungt, skikkelig sliteføre og løst i løypa. Det var krevende å gå og følelsesmessig var det også tungt, slitsomt både her og der underveis, sier han på telefon fra Slovakia.

Selv om det gikk tungt i sporet kan Grøtte glede seg over langrennstiden var femte best. Det gir håp foran morgendagens sprint.

- Jeg er klar for å trykke til, skyte ni eller ti treff og bare gå, gå, gå. Det lover bra at jeg hadde femte beste langrennstid, og på gjennomkjøringen i dag kjentes det bedre ut enn i går, forteller han.

Universiaden er et stort mesterskap med deltakelse fra store deler av verden.  Det stilles krav om at deltakerne er studenter eller at de nylig har avlagt eksamen. Grøtte studerer pedagogikk ved siden av å satse på idretten. Han er imponert over rammen rundt arrangementet.

- Det er overraskende stort og mye folk i sving, generelt sett veldig bra. I går var det mye publikum og mye trøkk på stadion i forhold til at det er en liten plass. Det bor nok ikker mer enn 300-400 innbyggere der stadion ligger, så da må det komme en del tilreisende fra rundt omkring her, tror Grøtte.

Som nevnt fortsetter mesterskapet med sprint i morgen, og før uka er omme skal det også arrangeres fellesstart og mix-stafett.