Martin Ødegaard (10) fra Kvål har fått føle stjernestatusen på kroppen, etter at navnebroren hans ble solgt til fotballklubben Real Madrid.

Fotballspilleren er riktig nok seks år eldre, og kommer fra Drammen, men det er ikke så lett å vite for fansen.

– De ringer sikkert to ganger om dagen, humrer tiåringen hoderystende.

I tillegg har han fått venneforespørsler fra en del spanjoler på Facebook.

Det er flest unge jenter som ringer, og spesielt snakkesalige er de ikke. En vanlig telefonsamtale med fansen forløper som oftest slik:

«Er det Martin Ødegaard?!?»

«Ja.»

«Åh! Fnihihis!!»

Så legger de på.

Her om dagen var det ei som hadde litt mer på hjertet, og etter å ha fått bekreftet at hun snakket med Martin Ødegaard, uttalte hun følgende:

«Jeg elsker deg!!»

«Synd for deg...» sa Martin, og la på.

artig er det nemlig ikke.

– Jeg trenger ikke dette hver dag, nei, sier han, lett oppgitt.

Mamma Gunn Randi regner med det vil gi seg etter hvert. De har vurdert å skaffe gutten hemmelig telefonnummer, men siden det koster en del penger, så velger de heller å satse på at telefonstormen skal løye.

– Jeg snakket med ei en dag her jeg også, da Martin var på skolen og telefonen hans lå igjen hjemme. Hun spurte om dette var Martin Ødegaard sin telefon, og jeg sa at jeg er mora hans. Jeg er jo det! ler hun.

Nok en gang var dette alt den ivrige tilhengeren trengte å høre, og røret ble lagt på.

Familien spøker med at de burde finne på noe for å utnytte situasjonen, men de må leende fastslå at de ikke helt klarer å komme på hva det skulle være.

Martin Ødegaard på Kvål går i femte klasse på Rosmælen skole, og han er ikke spesielt opptatt av fotball. Han sykler heller BMX, står på slalåm og spiller dataspill. Så noen ny Martin Ødegaard i Real Madrid kommer han ikke til å bli. Det er han sikker på.