Forrige helg måtte Bjørgen nøye med bare én pallpassering, 2. plass bak Therese Johaug på 10 kilometer klassisk. I dag fikk vi igjen se rognesekspressen på sitt aller beste. 0,8 sekunder foran Therese Johaug etter to kilometer ble til en suveren ledelse utover i løpet.

Therese Johaug hadde en tung dag i sporet, i stedet ble det en tysk jente som kom nærmest. Nicole Fessel gjorde sitt beste løp for sesongen, kanskje i karrieren og ble til slutt nummer to, 19,9 sekunder bak Bjørgen. Therese Weng gikk inn til 3. plass.

I prat med FIS-reporteren etter løpet uttrykte Bjørgen glede over å være tilbake på toppen av pallen.

- Jeg gjorde et veldig bra løp, kroppen kjentes fin ut og jeg hadde gode ski. Det skal bli godt reise hjem til jul med en seier på en langdistanse, sa 34-åringen.