Etter en svak vårsesong fant Rødde flyten utover høsten og tok etter hvert nok poeng til å berge plassen i 2. divisjon med god margin. Oppsettet for neste sesong kom i går og det viser at klubben får besøk av Ham Ham i første serierunde. Helgen etter skal Rødde sørover for å møte en annen tidligere storhet i norsk klubbfotball, nemlig Kongsvinger. Begge klubbene rykket ned fra 1. divisjon i år og assistenttrener i Rødde, Frode Bergmann, tror de vil møte to lag som er ivrige etter å sette skapet på plass.

– De vil virkelig sette standarden for oss siden begge klubbene går med opprykksplaner. Det blir en artig start på sesongen. Vi har møtt Ham Kam 2 tidligere, men det blir noe helt annet med førstelaget, sier Bergmann.

Selv om Ham Kam har slitt med dårlig økonomi og begredelig poengfangst de siste sesongene er det fortsatt en kjent fotballklubb i norsk målestokk. Bergmann tror det kan bli festlig i Gruva på vårparten.

– Det er et kjent navn, så det er en mulighet til å få litt blest rundt kampen og folk tar turen. Det kan bli kjempeartig, sier han.

Bergmann vurderer seriestarten som en god sportslig utfordring for et Rødde som tidligere har ytret ønske om 1. divisjonsspill i 2016.

– Det forventes opprykk og da kan de trøble litt i starten, sier han.

På fotballens festdag, 16. mai, må Rødde over fylkesgrensen for å spille mot Stjørdals-Blink. Bergmann ville gjerne hatt hjemmekamp, men har ingenting imot at Rødde inntar rollen som festbrems.

- Vi har alltid slått dem, så de har nok et skikkelig Rødde-kompleks. Det blir helt perfekt for oss å ødelegge festen, sier Bergmann syrlig.

Frode Bergmann tror Rødde kan kjempe i toppen av 2. divisjon avdeling 4 neste sesong. Seriepremieren mot Ham Kam vil gi en fin pekepinne.