- Det var på tide, er det første Helge Wærøy sier når Trønderbladet ringer for en kommentar.

Kveldens avstemning i Stortinget betyr at norske proffboksere kan få utøve idretten sin i Norge. De siste årene har de måttet reise utenlands for å bokse, men det ønsker Melhus-trener Wærøy å bruke minst mulig tid på.

- Jeg ønsker ikke å se bakover, la oss se framover. Jeg er veldig glad på vegne av dagens og framtidige utøvere. Det er dette jeg har jobbet for i mange år, sier han.

Han berømmer alle krefter som har vært i sving for å få saken politisk behandlet.

- Det er jævlig godt jobbet av forvaltning og kulturdepartement, jeg ønsker å sende en berømmelse til dem, sier han.

- Hva betyr det for dine boksere at forbudet er opphevet?

- Det betyr at de kan bokse i Norge, hvis vi får til et stevne, sier Wærøy, som har trent utøvere som Andreas Evensen og Cecilie Brækhus.

Han tar et lite forbehold mot at forslaget om å tillate proffboksing i Norge skal gjennom en andrebehandling i Stortinget på nyåret.

- Vi må få det formelle på plass først, men det skal omtrent være fare for rikets tilstand om det ikke skal gå gjennom, mener Wærøy.

Han ser fram til den videre prosessen med å få norsk proffboksing opp å gå, men han kommer med en klar oppfordring om å gjøre det skikkelig.

- Jeg er opptatt av at vi skal ta ting i naturlig rekkefølge, det er målet mitt. Vi skal ikke tenke kortsiktig, da detter det fort igjennom. I denne businessen må vi tenke langsiktig, vi skal være her om ti år også, sier boksenestoren som holder til i en kjeller på Melhus.