Denne uka arrangeres det IBU-cup i Obertiliach i Østerrike. Andreas Dahlø Wærnes ble i høst tatt ut for første gang til europacupen og det han viste på Beitostølen var nok til at skiskytterforbundet ønsket å matche ham videre på nest øverste nivå.

I dag viste kvålsbyggen hvorfor det var riktig å sende ham til Østerrike. 7. plass på normaldistansen er soleklart karrierebeste, bare Kristoffer Skjelvik var bedre av de norske. Rennet ble vunnet av Vitaly Kilchytskyy fra Ukrania, som var nesten nøyaktig to minutter foran Wærnes i mål.

- Jeg er veldig fornøyd med løpet i dag, det gikk veldig bra. Jeg var anbefalt å starte kontrollert og finne flyten ettersom det var i høyden, forteller han.

På standplass skjøt han feilfritt på liggende, mens det ble to og én bom på stående.

- Jeg kan fortsatt gjøre det litt bedre, men jeg er fornøyd med 17 treff, sier han.

- Hva betyr det for deg å prestere på dette nivået?

- Det er selvfølgelig kjempeartig, men jeg må det for å få være med videre. Og det er enda viktigere for min egen del fordi jeg ser at jeg har nivået inne. Det betyr mye, jeg ser at jeg har framgang, sier 24-åringen.

Allerede i morgen er det klart for en ny konkurranse, da er det sprint.

- Det er bare å åpne hardt, gå det jeg er god for og få til stående skyting. Jeg kan ikke tillate meg mer enn én bom. For å klare topp ti må jeg ha null eller bare én bom, jeg går selvfølgelig for null bom, sier han.