Forrige lørdag var cirka 45 utøvere i alderen 11-18 år på sonesamling i regi av Melhus IL ski. Trenerne hadde lagt opp til en allsidig dag med fokus på både trening og kosthold. De yngste utøverne hadde orientering i bløtt myrterreng, mens de eldste skiftet mellom å gå på rulleski og løpe.

Etter formiddagsøkten var det tid for lunsji, men i motsetning til andre samlinger var det ungdommene selv som stod for matlagingen. En rekke lokale bedrifter hadde sponset sunne råvarer og med kyndig veiledning fra kokk Geir Krogh-Arlbertsen fikk utøverne lære hvordan de enkelt kan lage sunn og god mat.

- Jeg er sikker på mange fikk øynene opp hvor enkelt og godt det er å lage sånne sunne matretter kontra den ferdig maten vi ofte tyr til i en travel hverdag, skriver Hjørvard Bjørnbeth, en av flere i arrangørstaben, i en e-post til Trønderbladet.

Etter lunsj var det tid for nok en treningsøkt. Da gikk de yngste på rulleski, mens ungdomsgruppa hadde basistrening med Thomas Ekren, som forrige sesong var i norgestoppen i flere renn.