Norge kvalikrunden med 0-2-tap for Italia i går, men var allerede klare for neste runde etter å ha slått Hellas 1-0 og Færøyene 4-0. I dag har Ingrid Syrstad Engen og de andre norske jentene vært på reisefot store deler av dagen. I ettermiddag gjenstod bare den siste etappen, fra Gardermoen til Værnes. Da passer det med en liten prat med lokalavisen.

- Det var veldig artig å gå videre. Målet var å vinne alle kampene, men Italia ble for sterke. Men vi var best mot Hellas, og i hvert fall mot Færøyene, mener Trondheims-Ørn-spilleren.

Sør-europeiske nasjoner er beryktet for at de lett tyr til «tjuvtriks» for å oppnå fordeler. Det fikk Ingrid førstehånds erfaring med i gårsdagens kamp. Etter en målløs førsteomgang scoret Italia på kontroversielt vis etter ti minutter.

- Vi begynte å styre spillet, men så scoret de på corner. Det føltes veldig urettferdig, for jeg ble holdt av en spiller og så scoret de. Da la vi om til tre spisser for å få et mål, men da kontret de og scoret, forteller hun.

Ble hvilt

Men siden avansementet til neste runde allerede var sikret, var det lettere å akseptere tapet. Landslagsjentene er også en erfaring rikere etter møtet med en annerledes fotballkultur.

- Det er moro å møte en annen type fotball. De var ganske kyniske med utdrøying av tid. Det ødela rytmen for oss, forteller Engen, som var en av tre spillere landslagstreneren valgte å hvile mot Færøyene.

Hun er fornøyd med egen innsats i kampen mot Hellas.

- Jeg er veldig fornøyd med spillet i laget og jeg fikk til å bidra mye, både i duellspillet og med gjennombruddspasninger, forteller hun.

To cupfinaler

I tillegg til den vellykkede EM-kvaliken kunne stortalentet søndag glede seg over at Trondheims-Ørn kvalifiserte seg til cupfinalen etter å ha slått Røa 3-2 på hjemmebane. Ørn ledet 3-0 til pause, men etter bare noen og 50 sekunder i annen omgang reduserte Røa. Litt senere reduserte gjestene på ny og da ble det vel spennende for Engen som fulgte kampen foran tv-en på Færøyene.

- Vi satt og så kampen, og det ble veldig spennende. Heldigvis gikk det bra til slutt. Vi har en tendens til å styre spillet i første omgang, men så slipper vi oss ned. Likevel, jeg synes vi stod bra på og Røa var ikke noe bedre enn oss i andreomgangen, bortsett fra at de scoret to mål, forteller hun.

16-åringen kan nå bli dobbelt norgesmester. 26. oktober skal J19-laget opp mot Stabæk, før seniorene møter storfavoritten Lillestrøm i cupfinalen noen uker senere.

- Nå blir det først junior-NM, som blir moro og som vi selvfølgelig skal vinne. Og så er målet å komme med i troppen mot Lillestrøm, avslutter Engen.