Etter 8-1 borte over Flatås kunne laget juble over opprykk til 4.divisjon neste sesong.

- Vi ønsker mer pressedekning og spenning, så vi ville utsette opprykksfesten til i kveld, fleiper Gimse-trener Ketil Olsen når jubelscenene har lagt seg på Flatåsen tirsdag.

Gimse har i tur og orden spilt 2-2 hjemme mot bunnlaget Hommelvik og tapt 0-2 borte mot nestjumboen Nationalkameratene/Sverresborg 2, men tirsdag var det et heltent Gimse-lag vi fikk se som tok kommandoen fra start.

- Vi leverte en god kamp hjemme mot Hommelvik, men sleit med uttellingen. I kveld var vi langt mer effektive og med fra start av og det var tydelig at gutta ville vinne og sikre opprykket før siste serierunde på lørdag, fortsetter en fornøyd Olsen.

Fem av Øverås

Anført av toppscorer Einar Øverås (fem mål) og ett hver av Pål Riaunet, Daniel Fagerbekk og innbytter Erik Mjøen ble all tvil feid til side tirsdag kveld da Gimse kjørte over Flatås og sikret et etterlengtet opprykk for rødtrøyene.

Den tidligere Buvik-spilleren Pål Riaunet kom til Gimse foran årets sesong og kunne roe nervene hos de røde med sin tidlige 1-0 scoring. Etter hvert rant målene inn bak Flatås-keeperen og til slutt var det bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli før opprykksjubelen kunne slippes løs.

Lettet og glad trenertrio

etil Olsen har overlatt hovedtreneransvaret til Geir Ove Aune denne sesongen, men sammen har de en trenertrio som har ført laget én divisjon opp i seriesystemet - nøyaktig i tråd med ambisjonene før sesongen ble sparket i gang.

- Vi var nære på å rykke opp i fjor, men nådde ikke helt opp da. Derfor var vi ikke snauere enn at vi hadde klare ambisjoner om å rykke opp før sesongen og nå er det målet nådd, jubler Olsen.

Det har vært tre trenere rundt laget i hele år og føler det har vært en god løsning- Vi utfyller hverandre godt, påpeker han.

Roser nykommernes inntreden

Gimse uttalte tidlig i vinter at laget ønsket å rykke opp fra årets 5.divisjon og forsterket laget med blant annet Øyvind Onsøien og Pål Riaunet fra Buvik før sesongen.

Hva har deres inntreden betydd?

- De har så klart betydd mye. De er vinnerskaller begge to som har innført en ekstrem treningskultur, forklarer Olsen.

- Vi trener bare én gang i uka, men de er med så ofte de kan og har vist en herlig profesjonalitet som har smittet over på resten av spillergruppa. Nå er det konkurranse også på trening, roser Olsen.

- Vil hevde oss

Gimses trenertrio har ikke rukket å tenke så mye neste sesong enda, men er allerede nå klare på at de ønsker å hevde seg i 4.divisjon.

- Vi er ikke med bare for moros skyld. Vi skal være med å kjempe i riktig ende av tabellen og vise at vi har noe der å gjøre. Hvis ikke kunne vi like gjerne gitt plassen til noen andre, sier en tydelig Olsen og avslører samtidig at det er nye spillere på vei inn foran neste sesong.

- Vi har 3-4 spillere i kikkerten som spiller 4.divisjon i dag, men har ingenting konkret å komme med foreløpig, sier Olsen.

- I tillegg må vi øke treningsmengden fra én til to økter i uka nå som vi skal spille 4.divisjon igjen, fortsetter han.

Feirer med konjakk

Noen stor feiring blir det ikke i kveld, men et lite glass skal Gimse-treneren unne seg når han kommer hjem.

- Det blir et glass konjakk. Det kan jeg love, men noen stor fest blir det nok ikke før lørdag etter at siste seriekamp er spilt, avslutter Olsen på vei ut av stadion.

Gimse avslutter nå sesongen med hjemmekamp mot IL Tempo førstkommende lørdag før laget spiller KM-semifinale mot Tydal senere i høst i kampen om kretsmesterskapet i 5.divisjon.

KAMPFAKTA:

Fotball: 5.divisjon avdeling 2

Flatås - Gimse   1-8 (0-4)

Flatåsen Kunstgress, tirsdag

Tilskuere: 30.

Terningkast: 6.

Mål: 0-1 Pål Riaunet (5 min.), 0-2 Daniel Fagerbekk (21 min.), 0-3 Einar Øverås (36 min.), 0-4 Øverås (44 min.), 1-4 (55 min.), 1-5 Øverås (60 min.) 1-6 Erik Mjøen (str. 76 min.), 1-7 Øverås (85 min.), 1-8 Øverås (90 min.).

Gimse (4-3-3): Øyvind Onsøien - Runar Wilhelmsen, Ola Alm, Einar Berg, Jørgen Østby - Pål Riaunet (Lasse Soleng 82 min.), Daniel Fagerbekk (Nikita Irakoze 82 min.) - Per Kristian Dyrkorn (Erik Mjøen 59 min.), Einar Øverås, Stian Olsen.

Gimses beste: Einar Øverås.

Gule kort: Flatås, ett. Gimse, ingen.

Dommer: Kristian Krey Løkås, Kvik FK.