Både Norge og Italia hadde vunnet begge sine kamper mot Færøyene og Hellas og var allerede klare for neste runde av EM-kvaliken. Dagens oppgjør var derfor en ren gruppefinale mellom nasjonene som har vært med på å dominere jentefotballen i mange år.

Landslagstrener Lena Tyriberget sier til fotball.no at det kladdet offensivt og laget ikke var aggressive i det defensive presset. Etter en målløs førsteomgang, scoret Italia to ganger etter hvilen og vant dermed gruppen foran Norge. Det viktigste for Norge var likevel å gå videre til neste kvalifiseringsrunde, som finner sted til våren. Hvem som blir Norges motstandere er ennå ikke klart.

- Hovedmålet vårt var å gå videre til den neste runden. Det har vi klart og sånn sett er vi godt fornøyd. Vi er litt skuffet akkurat nå, men jeg føler at vi har hatt en bra uke på Færøyene. Nå skal vi hjem for å evaluere uken og finne ut hvorfor det kladdet litt i den siste kampen, sier Tyriberget til fotball.no.

Ingrid Syrstad Engen spilte hele kampen for Norge, som hun gjorde da Hellas ble slått 1-0 forrige torsdag. Mot Færøyene lørdag stod hun over.