Etter en litt tam førsteomgang, der Sokna hadde de største sjansene, blant annet et skudd i stanga signert May Børset, kviknet det virkelig til de siste 45 minuttene. Ti minutter ut i omgangen ledet hjemmelaget 2-0 etter flotte scoringer av Gyda Kristin Hyttehaug og Tove Endalsvoll. Spesielt førstnevnte sørget for en nettsuser av de sjeldne med et kontant skudd nesten helt oppe i krysset.

På sidelinja gledet hjemmelagets trener Geir Bekken seg over at det endelig løsnet foran mål. Samtidig meldte nervene seg, for før kampen hadde han inngått et veddemål med laget sitt. Om Sokna slo erkerival Støren med tre eller flere mål skulle han gå hjem til Hovin. Ifølge karttjenesten til Google er det en distanse på godt og vel to mil.

- Jeg gjorde det for å motivere spillere og ufarliggjøre at det bare er en fotballkamp. Jeg måtte ha gjort det hvis vi hadde vunnet med tre mål. Jeg hadde ordnet med sjåfør og alt mulig for at han kunne ta med bilen. Vi har en god tone i laget, fleiper og har det moro sammen, smiler Bekken.

I stedet for et tredje mål reduserte Støren ved Bjørg Mari Folstad. Men bare to minutter senere var May Børset frampå og sørget igjen for litt høyere puls hos Bekken. Men dette var ikke kvelden hvor gjestene skulle la Sokna slippe unna med en enkel seier. Folstad scoret sitt andre for dagen, og ny spenning kampen.

Men publikum hadde knapt rukket å registrere ny bortescoring før Endalsvoll utnyttet en feil i de blåkleddes forsvar og 4-2. Med enda noen minutter igjen å spille kunne kvelden fortsatt ende med et halvmaraton på Bekken. I stedet fastsatte Mari Myren Skårvold sluttresultatet til 4-3, til stor lettelse for hjemmelagets dristige trener.

- Jeg hadde vel ikke vært hjemme før i 11-12-tida hvis jeg skulle ha gått, sier Bekken med et smil.

Støren-trener John Inge Rogstad var stort sett fornøyd med eget lag etter kampen, men skulle gjerne vært foruten et par dårlige øyeblikk i den bakre firer.

- Jobben vi gjør er fantastisk bra. Foruten en periode i første omgang synes jeg vi spiller bra, sier han.

Kampfakta:

3. divisjon kvinner, høst

Sokna - Støren 4-3 (0-0)

Hovsmoen stadion, torsdag

Tilskuere: cirka 120

Mål: 1-0 Gyda Kristin Hyttehaug (50), 2-0 Tove Endalsvoll (55), 2-1 Bjørg Mari Folstad (75), 3-1 May Børset (77), 3-2 Folstad (83), 4-2 Endalsvoll (84), 4-3 Mari Myren Skårvold (90+1).

Lokaloppgjør preges ofte av mange og tøffe dueller. Sokna - Støren i kveld var intet unntak. Foto: Thomas Olsen