Melhus Hestesportsklubb arrangerte ponniridning på Støren Idrettspark. Målet var å øke interessen for hestesport og ridning.

Hestemiljøene er ikke akkurat fraværende i Gauldalen. Noen har hest som hobby, mens andre er konkurranseryttere eller avler opp hesteraser. Melhus Hestesportsklubb ønsker nå å rekruttere flere, og de starter i det små. Søndag var det ponniridning for de aller yngste på Støren Idrettspark. De tre ponniene Melissa, Bellina og Silver representerte Stall Bjørklund, og ble ridd mange runder av de unge rytterne.

Få tilbud

Leder i Melhus Hestesportsklubb, Linn Therese Storvold, sier at noe av målet med arrangementet er å tilby aktiviteter til de som ikke har hest og dermed rekruttere flere til hestemiljøet.

– Det er få aktiviteter som er myntet for å få de yngste til å bli mer interessert i hestesport. Det er ikke mange rideskoler rundt her som barn og unge kan besøke, derfor har vi ponniridning for barna, sier Storvold.

Det var mange familier som tok turen til Idrettsparken på søndag. I fjor hadde hestesportsklubben et likt arrangement på Rødde, også det ble godt besøkt.

Mangfold

Nestleder Trine Pedersen sier at hestesporten står for mangfold, og at de har medlemmer som er konkurranseryttere og hobbyryttere.

– Det er ingen aldersgrense for å drive med hest. Vi har åpent for alle, enten du har hest eller ikke. Alle er velkommen, sier Pedersen.

Kurs i oktober

Og for de som allerede er bitt av hestebasillen, arrangerer Melhus Hestesportsklubb et kurs for å inspirere til bedre ridning og ridefølelse i slutten av oktober. Den engelsk-slovenske konkurranserytteren Mojca Usnik kommer for å bidra med sin kompetanse.

– Usnik er en anerkjent rytter internasjonalt, og hun skal hjelpe kursdeltakerne med riktige øvelser tilpasset rytterne og deres hester, forteller Storvold.

Internasjonal  konkurranserytter

Usnik jobber som instruktør og rytter ved Wimbledon Village Stables i England, men er opprinnelig fra Slovenia. Hun har to bronsemedaljer individuelt fra slovensk mesterskap, samt flere lag-gull, og har vært en internasjonal konkurranserytter over flere sesonger.

– Vi har mange gode trenere i Trøndelag også, men det er selvfølgelig spennende å få inn kompetanse fra utlandet. Usnik legger vekt på at hesten skal bli ridd på en måte som hjelper den til å fungere bedre, noe som kommer både hest og rytter til gode, tilføyer Pedersen.