Rødde var nær sin andre store skalp på en uke, men måtte nøye seg med 2-2 hjemme mot Levanger i Gruva lørdag ettermiddag i en kamp laget hadde full kontroll på fram til ti minutter gjenstod.

Da Edvard Ølstøren satte inn 2-0 til hjemmelaget med under halvtimen igjen å spille var det få som trodde laget skulle rote bort verdifulle poeng i kampen om ny kontrakt, men en sterk sluttspurt av Levanger gjorde at lagene til slutt delte broderlig på poengene i en severdig forestilling på Melhus lørdag.

- Det er selvfølgelig ergerlig at vi ikke vinner, men jeg er ikke så altfor skuffet når jeg får summet meg og får dette litt på avstand, sier en mellomfornøyd Rødde-trener Geir Arne Kristiansen til Trønderbladet når vi treffer han like etter de dramatiske sluttminuttene i Gruva.

- Tippeligaklasse

- Vi gjør nok en god kamp. Jeg synes vi har løftet oss et hakk i høst sammenlignet med i vår og fått inn både nye spillere og fått folk tilbake fra skade som har hevet oss. I tillegg gjør Michael Karlsen en kjempekamp på topp i dag og er et helt angrep alene. I dag er det det Tippeliga-standard over det han foretar seg, berømmer en imponert trener.

Rødde slo som kjent et annet topplag, Elverum, forrige lørdag og spilte til tider strålende fotball også lørdag.

- Karlsen var like god sist og ser ut til å ha funnet formen for alvor nå, skryter hovedtreneren som følte seg snytt for seieren:

- Det er klar offside på slutten når de utligner til 2-2. Linjedommeren innrømmet det selv etter kampen, men vinket ikke. Ballen kom fra en medspiller, så den er soleklar. Surt. Når det er sagt så kunne vi fort tapt på slutten også, summerer en ikke altfor skuffet Kristiansen.

- Må ha 30 poeng

Rødde er nå oppe på 10. plass på tabellen med 22 poeng når seks kamper gjenstår. Trener Kristiansen tror laget må opp på 30 for å være trygge på å berge plassen.

- Det blir nok et rotterace helt inn, sier han.

Hvor mange poeng tror dere trenger for å være trygge?

- Jeg tror vi må opp på 30, svarer han bestemt.

Formspiss Karlsen kontret og tror 27-28 er mer enn nok:

- Jeg tror det bør holde. Valdres og Herd bør vi ha bak oss. I tillegg tror jeg Rosenborg 2 skal få det tøft med å holde seg, sier Karlsen.

Har lyst til å bli

Karlsen har slitt med å komme i gang for alvor i år, men i de siste kampene har det løsnet skikkelig for spissen som er på lån fra Ranheim.

- Jeg trives godt og kan godt tenke meg å bli her også etter denne sesongen. Kontrakten min med Ranheim går ut etter denne sesongen, men hva som skjer videre vet jeg ikke, svarer Karlsen og avslører samtidig at han ikke har fått noen tilbud fra andre klubber.

- Jeg er åpen for det meste, men er positiv til å bli her under de riktige forutsetningene, sier han.

Rødde møter Nybergsund borte neste søndag før laget i tur og orden skal møte Valdres (hjemme), Nardo (borte), Gjøvik-Lyn (hjemme), Brumunddal (borte) og Herd (hjemme).

Lørdag 25.oktober får vi svar på om Rødde har nok poeng til å berge plassen i divisjonen.

Les mer om kampen i tirsdagens utgave av Trønderbladet!

KAMPFAKTA:

Fotball: 2.divisjon avdeling 2

Rødde - Levanger   2.2 (1-0)

Gruva Kunstgress, lørdag

Tilskuere: Ca. 100

Terningkast: 5

Mål: 1-0 Kim Roger Laugsand (22 min.), 2-0 Edvard Ølstøren (63 min.), 2-1 Tobias Luvenberg (83 min.), 2-2 Ivar Sollie Rønning (85 min.).

Rødde (4-3-3): Alexander Hovdevik - Martin Bjerke, Eirik Ramlo, Mikal Haugen Bjørnstad, Jørn André Hugdal - Brynjar Snekvik, Niklas Iversen (Martin Berdal 85 min,), Mats Oliver Bjerkan - Edvard Ølstøren, Michael Karlsen, Kim Roger Laugsand (Ole-Johan Skrede 80 min.).

Røddes beste: Michael Karlsen.

Gule kort: Rødde, ingen. Levanger, tre.

Dommer: Robert Eggen, Trønder-Lyn.

STRÅLENDE LEVERT: Brynjar Snekvik leverte en strålende hjemmedebut for Rødde. Foto: Inge Grytbakk