Norges Skiforbund har sendt seks kombinertløpere til årets Sommer Grand Prix i Tyskland og Østerrike. Den dobbelte gullvinneren fra sist OL, Jørgen Graabak fra Melhus, er selvsagt med.

Selv er han ikke særlig optimistisk med tanke på å kjempe i toppen denne gangen.

– Jeg har hatt et par skader i oppkjøringen. Dårlig timing, men nå er jeg tilbake igjen. Forhåpentlig kan jeg gjøre det bra, men jeg tror ikke det er noen stor sjanse for at jeg skal gå til topps i Sommer Grand Prix. Det er usannsynlig. Men får jeg muligheten, skal jeg selvsagt gripe den, forteller Graabak i et kort intervju på Det internasjonale skiforbundets hjemmesider.

Lørdag er det lagsprint i Oberwiesenthal. Søndag er det hopp og ti kilometer langrenn samme sted. Onsdag forsetter samlingen i Villach i Østerrike. Her blir det nytt kombinertrenn med ti kilometer langrenn, men da uten de norske utøverne. De velger å reise rett til tyske Oberstdorf for treningssamling. Fredag og lørdag avsluttes Sommer Grand Prix med to renn i Oberstdorf, henholdsvis ti og 15 kilometer.

– Dette blir første viktige konkurranseperiode for oss etter vinteren, og det er alltid spennende å se hvor vi står i forhold til konkurrentene. Det blir bra med matching mot den øvrige verdenseliten, og målsettingen er at vi leverer gode konkurranser, sier sportssjef Sverre Rotevatn.