Tre runder langs ei bratt løype rundt skytebanen på Dalheim og to skytinger med fri våpenbruk fra 100 meter - det var oppskriften da skytterlaget i Soknedal arrangerte samlagsmesterskap i skogsløp med skyting for skyttersamlaget i Rennebu, Oppdal, Meldal, Midtre Gauldal, Hovin og Holtålen.

Fordel skiskytterne

I første pulje torsdag ettermiddag stilte en salig blanding av veteraner og juniorer - skyttere og skiskyttere. Sistnevnte gruppe med et ørlite favorittstempel - rett og slett fordi pulsen blir høy på liggende skyting når man nettopp har løpt en tung runde i skogen.

Ikke uventet var derfor også skiskytter-junioren Lise Sundli fra Soknedal som stakk av med seieren i første pulje. 17-åringen ble også juniornorgesmester i skogsløp med skyting under landsskytterstevnet i Stavanger tidligere i år.

– Vinnerinstinkt til tusen

Med kun to bom og andre beste tid slo hun såvidt broren Arnt Tomas Sundli, som kom først over målstreken, men hadde én bom mer enn søstra. Det smakte ekstra godt i sesongoppkjøringen for Lise, som også er aktiv på fotballfronten nå om dagen.

– I familien min er vi konkurransemennesker. Det er vinnerinstinkt til tusen. Det var litt kjipt å se Arnt komme først i mål, men jeg tok ham på skytinga, sier skiskytteren, som til daglig går på skilinja på Støren.

– Løypa var hard, det var veldig tungt. Jeg hadde høy puls på skytinga, men vi skiskyttere har jo litt bedre trening enn de rene skytterne på akkurat det. Det er utrolig fint at de får til slike arrangementer. Det er god trening!

Les mer og se flere bilder fra samlagsstevnet i Trønderbladet lørdag...

Søsknene og soknedalingene Arnt Tomas Sundli og Lise Sundli, her sammen med Tarald Tomas Lium (t.h.) fra Rennebu, stilte til start i den første pulja torsdag ettermiddag. Det gjorde også veteranene Ivar Skjærvold og Olav Solheim (se video i vinduet over). Foto: Elling Finnanger Snøfugl