Hele 170 lag fra 38 klubber er påmeldt til årets Melhus Cup. Dette er en økning på godt over 10 prosent i forhold til i fjor.

Folkerik fotballglede

Det gjør fotballcupen til et av Gauldalens desidert største idrettsarrangement for barn, opplyser arrangør Geir Christian Lunde i Melhus fotball.

– I løpet av de to dagene cupen går over vil det bli spilt 255 kamper, og rundt 1350 gutter og jenter vil delta med stor innsats og glede. Når vi i tillegg har bestilt strålende vær, så ligger alt til rette for et flott arrangement også i år, sier han til Trønderbladet.

– Gledelig er det også at vi har en stor økning i antall jentelag, med over 25 prosent flere påmeldte enn i 2013.

Lag fra tre fylker

Melhus Cup 2014 arrangeres i Gruva helgen 16.-17. august, og er en turnering for gutter og jenter i klassene 6-13 år. Dette er siste helgen før skolestart, og Lunde mener en deltakelse på Melhus Cup gir lagene en fin start på høstsesongen.

– Det er også veldig hyggelig at vi i år får besøk av lag fra både Møre og Romsdal og Nord-Trøndelag, selvfølgelig i tillegg til mange fra vårt eget fylke.

Fra vestlandet kommer Surnadal, Sunndal, Clausenengen fra Kristiansund og Valsøyfjord fra Halsa, mens nabofylket i nord er representert med Aasguten fra Åsen, Remyra fra Stjørdal, Vanvik fra Fosen og Hegra, opplyser arrangøren.

– Vi ønsker alle velkommen til trivelige fotballdager i Gruva, sier Lunde.

Her, på Gruva stadion, spilles Melhus Cup i helgen. Foto: Gunn Heidi Nakrem