Etter at Marit Bjørgen gikk inn til sitt åttende OL-gull i Pyeongchang søndag morgen, strømmet barnefamilier til Langmyra for å delta på skidagen til Brekkåsen idrettsbarnehage, Rema Melhus torg, Melhus Røde Kors Hjelpekorps, Melhus speidergruppe og Sport 1 Melhus .

Dette var det andre året at skidagen ble arrangert. På forhånd hadde arrangørene et håp om å trekke minst 250 mennesker. Med et stor snøfall natten før og tendenser til blå himmel, var det mange som fant veien til Langmyra.

- Det var nok en del som hentet ekstra inspirasjon etter at Marit Bjørgen tok nytt OL-gull. Jeg er ganske sikker på at vi er langt over 200 mennesker her i dag. Det er vi godt fornøyd med, sier kjøpmann Kristian Lorvik ved Rema Melhus Torg til Trønderbladet.

Vil inspirere barnefamilier

Fra parkeringsplassen måtte deltakerne gå rundt 700 meter for å komme seg til leirplassen. Der ventet det belønning i form av pølser, Kvikk Lunsj, kakao, kaffe og solbærtoddy. Barna kunne ta del i aktiviteter som skihopp, orgeltramp og skirenn med idealtid.

- Vi vil få ungene ut i skog og mark. Poenget er at barna må gå et stykke fra parkeringen for å delta på skidagen. Vi håper at dette kan inspirere barnefamilier til å komme seg mer ut i naturen, forteller styrer Hjørvard Bjørnbeth i Brekkåsen idrettsbarnehage.

Natt til søndag overnattet åtte personer fra Melhus speidergruppe på Langmyra. I to telt fant de ly for all snøen.

- Det er trivelig å være med på dette. Folk får anledning til å se hva vi holder på med i speidergruppa, sier leder Arne Skarsem i Melhus speidergruppe.

Vant skirennet og fikk kjelke

Melhus Røde Kors Hjelpekorps var også på plass på skidagen. Dan Asle Nesheim forteller hvorfor de ønsket å være med.

- Det er såpass mye folk her at vi flytter beredskapen opp hit. Det er kaldt ute, så vi må ha kortest mulig responstid hvis det skjer noe. Her får vi også vist oss fram og snakket med publikum, sier Dan Asle Nesheim i Melhus Røde Kors Hjelpekorps.

Over 70 personer deltok i det uhøytidelige skirennet som ble gått i rundløypa. Her var det om å gjøre å gå i mål på idealtiden fem minutter. Det greide Leander Stafne Vestavik (8) og fikk en kjelke i premie.

- Denne skal jeg vise til mamma og pappa, utbrøt Leander da han fikk vite at han vant, og sprang av gårde med kjelken.

Se bildeserie fra familieskidagen øverst i artikkelen!