Lørdag var det duket for toppkamp i Melhushallen da Melhus/Gimse-damene tok imot Spjelkavik. Laget fra Ålesund kjemper også om opprykk til 2. divisjon, og helgens kamp var derfor svært viktig.

Det som var ventet å bli en tøff og jevn kamp, endte opp med at hjemmelaget vant kampen med god margin. Til pause var stillingen 10 – 8, og damene fra Melhus vant til slutt 28 – 17.

– Det var en jevn første omgang, men utover i kampen ble det stor forskjell på lagene. Vi var godt forberedt på det de kom med og jeg følte vi hadde god kontroll på hele kampen, sier trener Jan Erik Wiedemann til Trønderbladet.

Treneren er veldig fornøyd med resultatet.

– Det er viktig å vinne mot topplagene. Hadde vi tapt kampen, ville både vi, Kristiansund og Spjelkavik stått med ett tap og ett uavgjort hver. Nå er vi i førersetet enda en stund fremover, forteller han.

Trener Jan Erik Wiedemann (ryggen til) i prat med spillerne under kampen mot Spjelkavik. Foto: Melhus/Gimse Håndball

– Ble du overrasket over hvor lett dere vant laget som ligger topp tre på tabellen?

– Både ja og nei. Vi kartla laget nøye før kampen og da kan vi få denne typen utslag. Samtidig hadde de lang reisevei. Vi kjente på det samme forrige helg da vi spilte på Sunnmøre. Mot Spjelkavik var vi enige om at vi skulle kjøre på og gjøre dem slitne, sier Wiedemann.

Neste kamp for Melhus/Gimse er søndag om to uker. Da kommer Træff til Melhushallen.

– På sitt beste er det et veldig godt lag. De slo blant annet Kristiansund med tolv mål på bortebane. Vi skal komme oss ned på bakken etter helgas seier og forberede oss godt før neste kamp, forteller treneren.

På treningen mandag kveld får damene bryne seg mot herrelaget til Melhus/Gimse. Her får de god matching når det gjelder styrke og fart.