Skiskytter Jenny Enodd (22) fra Budal ble denne uken tatt ut til runde fem av IBU-cupen i Arber i Tyskland.

– Det er veldig gøy å få gå IBU-cup. Det har vært mitt største mål i år, så det å klare å kvalifisere seg er stort, sier Enodd til Trønderbladet.

Mesterskapet starter i dag og varer frem til lørdag. Konkurransen er for de nest beste skiskytterne i Europa og er en fin arena før man eventuelt tar steget opp til verdenscupen.

Enodd imponerte under norgescupen for senior i Lygna forrige helg da hun både vant og ble nummer to. I Tyskland har hun lyst til å fortsette den gode formen.

– Jeg håper å få til to løp der jeg greier å gjennomføre arbeidsoppgavene mine og ha fokus på det jeg skal gjøre. Hvis jeg greier det, blir jeg fornøyd, forteller 22-åringen, som er førsteårs junior.

– Så du kommer ikke til å fokusere på resultat når du går?

– Nei, dette er min første utenlandstur. Det er mye nytt som må læres. Det gikk bra på Lugna, så det blir spennende å se hvordan kroppen fungerer etter reisen, sier Enodd.

Torsdag får budalingen sin debut i IBU-cupen da hun går 15 kilometer normaldistanse. Lørdag skal den talentfulle skiskytteren gå 7,5 kilometer sprint.