I oktober avsluttet A-laget til Gimse enda en miserabel sesong med å havne såvidt over nedrykksstreken i 5. divisjon. I etterkant ble det rettet kritikk mot at klubben ikke satset skikkelig på seniorherrene. Fotballeder Vidar Krogh-Albertsen lyttet til innspillet og lovet et mer slagkraftig mannskap i 2018. Nå er oppgaven med å bringe entusiasmen tilbake til rødtrøyene gitt Morten Berre. 27-åringen fra Follafoss utenfor Steinkjer jobber som idrettspedagog i Brekkåsen idrettsbarnehage og ble rekruttert av daglig leder Hjørvard Bjørnbeth, som har en sentral rolle i fotballgruppa i Gimse IL. Idrettsbarnehagen er plassert rett ved hjemmebanen til Gimse.

- Hjørvard spurte om jeg var interessert og det kunne jeg alltids være, forteller han.

Spiller og trener

Han behøvde litt tid til å avslutte trenerengasjementet med juniorlaget til Strindheim, men forleden skrev han under en ettårskontrakt med Gimse fotball. Med seg i trenerteamet får han Tore Rønning og Erik Olsen, blant andre.

- Fire økter i uka med Strindheim ble litt mye. To treninger pluss kamp passer meg mye bedre. Da får jeg tid til litt andre ting også, forteller han.

Andre ting er blant annet spill for Trondheims-laget Kvik i 4. divisjon. Morten Berre, og ja, han får ofte høre at han deler både for- og etternavn med den kjente fotballspilleren fra VIF og Skeid, tror det går helt fint å kombinere trenergjerningen i Gimse med spill for Kvik. Det var ikke aktuelt å bli spillende trener i sin nye klubb.

- Som trener skal du veilede, gi instrukser og beskjeder underveis i kamper, og det tror jeg ikke jeg klarer. Én av delene er nok, sier Berre, som i forbindelse med studier i Edinburgh i Skottland var i praksis hos Premier Leauge-klubben Burnley.

Forventer tæl og trøkk

Han liker at Gimse IL tydelig har signalisert at det skal satses på ungdommen. Av spillerne forventer han engasjement og trøkk når de først er på trening.

- Det skal være artig å komme på trening og spille fotball. Vi skal ha innsats og tæl, jeg legger lista høyt på trening. Da skal vi ha trøkk. Så kan vi heller slappe av utenom trening, sier han.

Berre mener øvre halvdel av tabellen er en fornuftig målsetning for 2018.

- Og så skal vi spille en fotball som vi er fornøyd med. Selvfølgelig ønsker vi å holde ballen på bakken, men vi skal også være flinke til å variere, sier han.

- Kjempetro på framtida

Gimse har en uttalt målsetning om 4. divisjonsspill fra 2020. Vidar Krogh-Albertsen har forventninger til at Berre kan skape ny giv i Gimse.

- Det er på grunn av typen han er. Vi liker erfaringen og kompetansen han har fra utdanningen sin. Vi har visst om ham en stund, forteller Albertsen.

Ifølge fotballederen startet Gimse søket etter ny trener for ett års tid siden. Etter opprykkssesongen 2014 har klubben strevd i motbakke og det har vært krevende for både spillere og trenere. Ketil Olsen og Geir Ove Aune får ros for jobben de har gjort, men ifølge Albertsen var duoen enig om at det var greit å overlate posisjonen til noen andre. Både Olsen og Aune sitter i sportslig utvalg i fotballgruppa.

- Etter opprykket hadde vi en del eldre spillere med erfaring fra høyere divisjoner som dro lasset. Når disse trakk seg tilbake forsøkte vi å tiltrekke oss nye spillere, men det var ikke så lett. Og når det går bare nedover og nedover er det ikke veldig attraktivt å komme hit. Det er først nå vi kommer en del egenproduserte spillere, sier Albertsen.

- Jeg har kjempetro på framtida, sier han.

Slik er trenerkabalen for de eldre lagene i Gimse IL:

Senior kvinner/J19: Jon Kåre Prestmo, Tore Rønning og Erik Olsen (cirka 25 spillere).

J17: Noralv Sandviik, Gisle Riseth og Per A. Boksasp (cirka 22 spillere).

Senior herrer: Morten Berre, Tore Rønning og Erik Olsen (cirka 18 spillere).

G19: Pål Lundereng og Vidar Krogh-Albertsen (cirka 27 spillere).

G16: Hjørvard Bjørnbeth og Ørjan Sætre (cirka 32 spillere).

Et knippe av trenerne som skal løfte Gimse-fotballen til gamle høyder igjen: Bak fra venstre: Jon Kåre Prestmo, Morten Berre og Tore Rønning. Foran fra venstre: Gisle Riseth, Noralv Sandvik, Pål Lundereng og Hjørvard Bjørnbeth. Foto: Gimse IL