Samtidig som seniorlaget til Melhus har fått på plass Roar Strand og Geir Holthe som spillerutviklere, har trenerne Jan Ketil Berg, Morten Lilleberg og Tore Havdal takket ja til å fortsette i klubben neste sesong.

Trenertrioen har tatt Melhus opp to divisjoner på to år og skal nå lede laget i 3. divisjon til våren.

- Vi må være med videre og se om vi kan bringe klubben enda et steg videre. Jeg skulle sikkert gitt meg, men jeg ser muligheter hele tiden. Det har blitt en livsstil, sier hovedtrener Berg til Trønderbladet.

- Vil gi juniorene sjansen

Han er glad for at Roar Strand og Geir Holthe blir med videre i klubben med spesifikke oppgaver rettet mot spillerutvikling.

- Det er masse fotballkunnskap i dem begge. Sammen med Morten, Tore og meg skal vi gjøre alt vi kan for å få det beste ut av spillerne. Det er som et lag vi fungerer best. Jeg har ikke fasiten på alt, sier Berg, som ble kåret til «Årets trener» da trøndersk fotball  feiret seg selv i november.

- Kan vi forvente oss bevegelser på overgangsmarkedet fremover?

- Vi har hele tiden sagt at vi ønsker å ha en lokal profil innenfor en viss ramme. Men det er hele tiden spillere som ønsker å komme til Melhus. Vi må først se på hva vi har og kanskje mangler, sier Berg.

- For meg er det veldig viktig å se på våre egne juniorspillere. Jeg må gi dem sjansen først. Det kan være et spørsmål å hente spillere fra naboklubbene lenger ned i divisjonene. Da vi herjet på slutten av 80-tallet hadde vi mange spillere fra Leik, Hovin og Flå, fortsetter treneren, som ikke vil spekulere for mye, men heller slippe nyheter når ting blir klart.

- Forventer en tøff sesong

Melhus starter treningene for fullt 4. januar og seriestarten i Norsk Tipping-ligaen 2018 er i april.

- Vi forventer en tøff sesong med mange gode lag og spillere. Vi må brette opp ermene og gjøre en god jobb utover vinteren og se om vi kan heve spillergruppa. Det vil kreve enda mer innsats fra hver enkelt spiller på treningsfeltet, sier Berg.

I 3. divisjon avdeling 5 møter klubben Brumunddal, Byåsen, Kolstad, Rosenborg 2, Gjøvik-Lyn, Steinkjer, Verdal, Orkla, Tynset, Tillerbyen, Levanger 2, Løten og Ottestad.

- Vi kommer til å møte mange typer fotball. Vi har en bestemt måte å spille på, men man kan ikke bare organisere seg selv og tro at man vinner fotballkamper. Ferdighetene må også være der og vi må se an hvem vi møter, forteller treneren.