Melhus har allerede begynt å se mot neste sesong i 3. divisjon. Nå melder klubben at Geir Holthe og Roar Strand får ansvaret for spillerutviklingen på det nyopprykkede laget.

Den rutinerte duoen har mange års spillererfaring fra henholdsvis Ranheim og Rosenborg, og de skal veilede og følge opp spillere i Melhus med høye ambisjoner. Målet er ifølge klubben selv å utvikle toppfotballspillere.

- Det blir ikke de store forandringene fra forrige sesong, men nå blir rollen min i klubben mer konkret. Jeg skal være med å trene og prøve å være en slags veileder for spillerne som vil mest, sier Roar Strand til Trønderbladet.

- Bidrar med rutine

Rosenborg-legenden forteller at han ikke kommer til å bruke mer tid på fotballen nå som han får tittelen som spillerutvikler og Melhus har tatt steget opp til 3. divisjon.

- Jeg har ikke et mål om å spille så mye. Jeg tar det som det kommer. Jeg blir verken yngre eller raskere med årene, forteller Strand.

- Hvordan kan du og Geir Holthe bidra til å utvikle unge talenter i klubben?

- Det handler nok mye om den rutinen vi har. Jeg tror vi har forholdsvis bra med respekt i spillergruppa, det virker i hvert fall slik så langt, sier han.

- Det er veldig trivelig at vi får med Geir Holthe på laget. Nå får vi et bra mannskap, fortsetter Strand.

- Enormt engasjement rundt klubben

Med over 400 kamper for RBK under trenere som Nils Arne Eggen, Åge Hareide, Per-Mathias Høgmo og Erik Hamrén, har Strand plukket med seg en god del tips og råd i løpet av karrieren.

- Det jeg lærte i Rosenborg bruker jeg daglig på trening. Nils Arne har helt klart lært meg mye, men det gjelder også mange andre trenere jeg har hatt, sier Strand.

Det finnes flere eksempler på at det gror godt med talenter i Melhus og omegn. Olaus Jair Skarsem, Ola Solbakken og Jørgen Hagensen er eksempler på dette.

- Engasjementet rundt klubben er enorm for tiden og det gjør at det er lettere å få opp nye spillere. Det finnes mange gode spillere i Melhus allerede, både på juniorsiden og på aldersbestemte lag, mener den meritterte fotballspilleren.

I tillegg til Strand og Holthe sine roller som spillerutviklere, er suksesstrioen Morten Lilleberg, Tore Havdal og sjefen Jan Ketil Berg klar for neste års sesong. Trenertrioen har tatt Melhus opp to divisjoner på to år og gyver løs på en ny sesong med stor giv.

Melhus starter treningene for fullt 4. januar og seriestart i Norsk Tipping-ligaen 2018 er i april.