Mandag kveld fikk jentene treningsfri, mot at alle møtte opp for å se håndballlandslagetg spille 1/8-finale mot Spania. Selvsagt ble det norsk seier og nå venter kvartfinale mot Russland onsdag kveld. Håndballkvinnene har skjemt bort det norske publikummet med gull etter gull, senest under EM i Sverige i fjor. Forventningene er ikke noe mindre i år, selv om Sverige noe overraskende gikk seirende ut av naboduellen i gruppespillet.

Nye spillere

J14-laget til Trønder-Lyn/Hovin har skapt liknende forventninger hos sine fans. 15 kamper denne sesongen har resultert i 14 seire og bare ett tap. De 17 jentene er fordelt på to lag, men når de møtes er de én enhet. Det forteller Grete Skjærvold, en av flere lagledere.

- Vi har ingen stjerner på laget, alle er med og bidrar. Hvis noen er syk, trår andre til, forteller hun.

Jentene har det moro sammen og det legges merke til. Håndball er en tekniske krevende idrett med mange ulike regler å forholde seg til. Det er nokså uvanlig å starte med håndball først i tenårene, men Trønder-Lyn/Hovin rekrutterer som aldri før. To nye spillere kommet til i det siste og de får sin "ilddåp" i romsjulscupen til Melhus/Gimse.

- Spillerne har vært sammen siden jenter 9 og kjenner hverandre veldig godt. Det gjør dem trygge og de vet hvor de har hverandre, sier Skjærvold.

Meksikansk julebord

Rett som det er arrangeres tilstelninger. Fredag er det julebord på klubbhuset på Sørøya, men det er verken lutefisk, ribbe eller pinnekjøtt som står på menyen. Selvsagt er det fredagsfavoritten taco som serveres.

- Og så blir det overraskelser og litt forskjellig, røper laglederen.

Og kanskje blir det TV-titting med et norsk lag i semifinale i VM i Tyskland. Da blir det garantert lyd i klubbhuset, som da Norge beseiret Spania for noen dager siden.

- Jubelen stod i taket og jeg tror nok de hørte det helt til Ler, sier Skjærvold med et smil.

Dagen etter skal J14-laget selv i aksjon med bortekamp mot Frøya. Kanskje blir det sesongens 15. seier på 16 kamper.