Det er fristende å si at Melhus dominerer på Leangen travbane. Magne Olsen har ennå adresse Heimdal, men han er på vei til Melhus. Det betyr et solid tilskudd til trenerstanden i travbygda. Olsen er en erfaren og dyktig trener med mange gode hester på stallen. Flere av dem er importert fra Danmark.

Nytt kaldblodstalent

Den tre år gamle Åsajerven-sønnen Il Jerven debuterte på Leangen i midten av november. I debuten ble det galopp, ellers var hesten bra og ble nummer fem. Magne Olsen har hånd om kuskingen. Fra spor 12 i volten fikk hesten et fint løp i rygger og avanserte i feltet hele veien. I siste sving var posisjonen andre par utvendig, og inn på oppløpet lå Il Jerven ytterst av tre hester som skulle gjøre opp om seieren. Melhushesten hadde fin fart og tok seg forbi Bror Odd kort før mål.

Il Jerven trenes av Roar Berg og eies av Roar Berg og Kristin Kvaal Berg. I feilfri utgave får vi garantert se mer til Il Jerven høyt oppe på premielistene.

Nytt varmblodstalent

Noralf P. Brækken har Kyrksæterøra-traveren Master De Pan på sin trenerstall. I debuten ble det galopp og diskvalifikasjon. Nå gikk det bedre. Treåringen tok føringen fra start, svare kontant da Hillarys Revenge førsøkte å ta seg forbi på første bortre, galopperte kort inn på oppløpet og tapte litt terreng, men ikke verre enn at den kom tilbake og vant løpet.

– Den er uerfaren og det går i rykk og napp, men den lærer for hver gang og jeg tror det blir en veldig bra hest, meldte Brækken.

Første i år

Stein Mathisen i Soknedal trener fem år gamle Sørlijerven. Også den er etter den tidligere stortraveren Åsajerven. Dette var kun den tredje starten for året, fra før hadde den en disk og en andreplass. Nå, med Arve Sjoner i vogna, ble det full uttelling foran Vikan Knekten, som ledet i det lengste som eneste hest på strek.