Ukas rikstotoomgang ble avviklet på Forus travbane ved Stavanger. Det hender ikke ofte at våre lokale utøvere tar turen helt dit, men når man har hester som er stasjonert sørpå stiller det seg annerledes. Hesteeier Nils Munkhaugen i Melhus har fem år gamle Photo Lavec stående i trening hos Tom Erik Solberg. Hesten hadde en fin sesong i fjor med over 600.000 kroner innkjørt. I år har det vært litt mer beskjedent med én seier på ni starter før lørdagens løp. Photo Lavec gjestet den tunge Leangen-banen forrige lørdag og ble nummer to.

Denne gangen sto Munkhaugen-hesten sjanseartet til med bakspor på tillegg over sprintdistanse, noe som aldri er gunstig. Men etter reise i rygger hadde kusken full fart på hesten gjennom den siste svingen, var på skuddhold i forhold til lederhestene inn på oppløpet, og etter en sugende finish var melhushesten først i mål som 22-oddser og sjuendevalg i V75-spillet.

– Det var et veldig artig løp å kjøre. Jeg syntes det var langt fram, men han var god. Det er en hest som har utviklet seg hele tiden, uttalte kusk Solberg.

Seieren var verdt 60.000 kroner.