- Vi har et lite feilskjær mot Viking (tap 0-2 på hjemmebane), ellers var hele høsten en stor opptur. Og kanskje spesielt Molde-kampen, hele byen drar ut etterpå. Vi trengte ikke å ta med oss kort den kvelden, for å si det sånn, sier Torgil Øwre Gjertsen med et smil.

Etter tre og en halv sesong i 1. divisjon med Ranheim ble 25-åringen i sommer kjøpt av nyopprykkede Kristiansund. Med et av Eliteseriens minste budsjett ble nordmøringene tippet nord og ned av flertallet som har en mening om norsk fotball. Men høsten har vært smått utrolig. Tromsø ble banket 4-1 på hjemmebane, ingen kan vel noensinne glemme elleville 4-0 på Brann stadion og 1-0-seieren borte mot erkerival Molde vil leve lenge i hjertene til KBK-fansen. Og sentral oppe i det hele: Gjertsen fra Melhus.

Scoringsmaskin

Han startet livet i Eliteserien med målgivende borte mot Rosenborg og noen uker senere scoret han sitt første mål hjemme mot Tromsø. Senere ble det viktige scoringer mot blant andre Brann (2), Stabæk (matchvinner), Aalesund og Haugesund. Totalt ble det åtte mål på 12 kamper i eliteserien. Til sammenlikning ble det tre mål på 19 kamper for Ranheim før overgangen.

- Jeg skal innrømme at det hadde jeg ikke forventet. Men jeg har fått en litt ny rolle som gjør det enklere for meg. Og så tror jeg det er noe psykologisk med selvtilliten det gir deg å prestere. Det gjør det litt enklere, mener han.

- Har du kommet i flere scoringsposisjoner med Kristiansund enn du gjorde i Ranheim?

- Ja, på en måte. Vi har spilt litt 4-3-3 som Ranheim gjorde, men vi spiller kanskje på en litt annen måte som gjør det enklere for kantene å komme i scoringsposisjon. På en annen måte kan det være at miljøskifte avgjør om du hever deg, sier 25-åringen.

STORSPILTE: Torgil Øwre Gjertsen (t.v.) og Kristiansund herjet med Brann på Brann Stadion i høst. Melhusbyggen scoret to av målene i kampen.

Årets signering?

Gjertsens suksess har ikke gått ubemerket hen. På sosiale medier har han blitt omtalt som årets kjøp i Eliteserien. Han setter pris på anerkjennelsen, men vil nødvendigvis ha noen mening om det.

- Det skal ikke jeg avgjøre, men det er artig at de sier det. Men det er flere som er i den kategorien, mener Gjertsen.

- Bendtner? spør Trønderbladets fotograf.

- Han er oppi der han også. De sitter sikkert på Brakka og føler på at han var en bra signering, smiler fotballspilleren.

Les også: Torgil Gjertsen herjet med Brann

I valuta for pengene er det ikke mange som er bedre enn den tidligere Melhus-, Strindheim- og Ranheim-spilleren. Det vil alltid være interesse rundt spillere som ikke bare vet hvor målet står, men som også har evnen til å finne det på jevnlig basis. 25-åringen er rimelig sikker på at han spiller i Kristiansund også neste sesong og har ikke hørt noe om interesse fra andre klubber.

- Jeg skrev under for to og et halvt år med Kristiansund og har to år igjen av kontrakten. Jeg antar at Kristiansund priser seg ganske dyrt siden vi også skal bygge litt for neste år. Da antar jeg at prislappen kan skremme bort de fleste. Dessverre, sier han.

- Nei, jeg tenker ikke noe på det. Jeg håper at vi klarer å beholde flest mulig, for da har vi noe spennende på gang. Byen er så bra å være i, med tanke på entusiasme og engasjement rundt klubben. Jeg ser liksom ikke noe poeng med å dra en annen plass, sier melhusbyggen.

Retur til fjæra

Han trives sammen med «toillate» kristiansundere og er også takknemlig for at klubben ga ham muligheten til å leve av fotballen. Det er ikke snakk om store penger, men han behøver ikke gjøre noe ved siden av fotballen. I høst var planen å fullføre en bachelorgrad som ingeniør, men med alt som stod på i høst var det vanskelig å finne tid til fag.

- Jeg ser ikke på det som noen krise, det skal jeg nok få gjort etter hvert, sier han.

Les også: Torgil er en åpenbaring

Etter en hektisk fotballhøst skal han nyte en rolig desember måned. Kanskje blir det litt futsal med Jonsborg (bør helst ikke nevnes for treneren), hvis det skal spilles flere kamper før jul. På nyåret drar han tilbake til Nordmøre for å starte oppkjøringen til ny sesong. Til tross for 7. plass, mener Gjertsen at en fornuftig målsetning er å unngå nedrykk. Som toppklubb er Kristiansund ny i faget og det er ingen grunn til at suksessen skal gå spillerne til hodet. I 2018 blir det også en retur til fjæra for å møte Ranheim. Kristiansund-spillerne fulgte opprykksfinalen mot Sogndal foran en liten skjerm på et hotellrom i Amsterdam.

- Det la ingen demper på festen, for å si det sånn. Selv om jeg er 100 prosent sikker på at jeg tok riktig valg, er jeg likevel litt bitter for at jeg ikke være med på opprykket, smiler han.

Retur til Melhus?

Gjertsen har også fulgt moderklubben denne sesongen og har latt seg imponere av det Jan Ketil Berg har fått til Gruva. Opprykk til 3. divisjon ble sikret med storseier mot Alvdal i siste seriekamp.

- Jeg føler at de har noe å gjøre i 3. divisjon når jeg spillerne som er der. Det er mange bra spillere i Melhus, sier Gjertsen.

- Hva skal til for at Jan Ketil skal klare å lokke deg tilbake?

- Han klarer det ikke nå i hvert fall, men jeg synes det er moro å følge med. Jeg unner dem det skikkelig og håper de gjør det bra, og fortsetter å gjøre det bra. Og så har jeg lyst å komme tilbake, men ikke på noen år. Dessverre, flirer Gjertsen.