VM-mønstringen på Sjusjøen er viktig for Lone Johansen. Avtalen om intervju ble gjort på sms og før alle brikker falt på plass juniorlandslagsutøveren gjerne vite hvor lang tid det ville ta. 19-åringen ville nødig stå ute og fryse dagen før avreise til Lillehammer der juniorenes VM-mønstring går denne helga. Samtidig ville hun forsikre seg om at Trønderbladets utsendte er frisk. Bekreftelse ble tastet på telefonen og da var avtalen i boks. VM-mønstringen er svært viktig for Johansen, som har satt seg tre mål denne sesongen: VM-deltakelse, NM-gull og topp 3 i norgescupen. I fjor var Melhus-jenta bare en skitupp unna å bli tatt ut til VM og skal hun oppleve VM som junior er denne sesongen hennes siste mulighet.

Heldagsutøver

I tillegg til VM-mønstringen denne helga teller norgescupen på Beitostølen i januar som uttaksrenn. Johansen vil markere seg med en gang og peker ut søndagens 10 kilometer med skibytte som er hovedmålet. Dette er også en VM-øvelse.

- Jeg har tatt noen steg i sprint, men jeg er mest en distanseløper og håper å få 5 kilometer klassisk og 10 kilometer duathlon i VM. Jeg har selvfølgelig lyst til å gå sprinten også, men det er størst muligheter for de to andre, sier hun.

Siste trening før avreise var en intervalløkt i Bymarka tirsdag formiddag og langrennstalentet tror hun har greid å prikke inn formen til vinterens første viktige konkurransehelg. Hun har trent mye og bra både på egen hånd og sammen med landslaget på samlinger. Hun føler selv at hun har tatt nye steg fjorårets sesong som ble toppet med NM-gull i Harstad.

- Jeg har trent mer i år siden jeg har et friår fra skole. Jeg har mer overskudd og totalbelastningen blir ikke så stor, sier langrennsløperen.

Trener bra alene

Hun beskriver sin nye hverdag med tre ord: trene, spise og hvile. Det trives hun bra med.

- Det føles godt, for jeg var ganske lei av skolen, innrømmer hun.

Nå trener hun stort sett alene på dagtid, men får også noen til noen styrketreninger sammen med klubben.

- Er det vanskelig å vite om kvaliteten er god nok når du trener mye alene?

- Litt kanskje, men jeg kjenner kroppen min såpass godt at jeg får til å ta meg ut når jeg er alene også. Og jeg får en peker på hvor god jobb jeg gjør hjemme når vi er på samling. Det merker jeg mot de andre som er i toppen i landet.