- Jeg har vært veldig usikker på hvor jeg stod og har spekulert mye i høst, forteller skiskytter Odin Garli.

Søndag gikk han normaldistansen i Dombåsrennet. Fire bommer på 20 skudd var tre for mye og skyldes ifølge Garli rent slurv. Det siste avtrekket som gikk utenfor skiven så han han ikke selv og da er det ikke like irriterende. Med god fart i sporet sikret han seg sesongens første seier i et sterkt startfelt. Flere av klassekameratene fra Toppidrettsgymnaset på Lillehammer testet også formen i fjellandsbyen.

- Det gikk over all forventning og jeg har mer på lager. Det siste giret kommer med mer trening og større overskudd, mener 18-åringen.

Styrket selvtillit

Oppturen kommer beleilig. Fjorårsesongen var preget av flere sykdomsperioder og Garli kom aldri opp på nivået han viste i menn 17 år sesongen 2016-17. Seieren i Dombåsrennet betyr mye for selvtilliten.

- Skuldrene datt ned fem centimeter og seieren ga meg en skikkelig mental boost. Flere av dem som stilte til start er store kandidater til junior-VM. Med to-tre treff til blir det skikkelig bra, sier skiskytteren, som for treningen sin del skal gå en fristilsprint når langrennsjuniorenes VM-mønstring kommende helg.

Går langrennssprint

- Jeg har gjort det bra i sprint tidligere og det er verdifull trening for meg. Sprint er ikke så langt, men det er ekstremt tøft når det står på. Går jeg videre fra prologen er jeg veldig fornøyd, sier han.

Søndag skal han etter planen konkurrere mot sine egne igjen, i årets første utgave av Trøndercupen på Oppdal.