På grunn av været var det så ekstreme baneforhold at det nesten ikke var forsvarlig å kjøre travløp. Kuskene strøk etter hvert flere hester, og flere var av den oppfatning at avlysning hadde vært det rette. Skraping av banen hjalp ikke nevneverdig. Etter tre kjørte autostartløp ble startbilen parkert, og de gjenstående autostartløpene ble avviklet med linjestart.

Best foran

Ragnhild Bjørnbeth var heller ikke begeistret for forholdene. På den annen side kjørte hun en sterk hest i form av Sea Samedi. Hun hadde avgitt følgende uttalelse til Trav og Galopp-Nytt:

– Er en veldig god hest. Han er sprutredd og best i tet eller dødens. Jeg synes han peker seg ut som en av tre eller fire, og tror han ender på trippel.

Med tanke på den uttalelsen spørs det hvordan det hadde gått om Sea Samedi ikke hadde fått teten under de rådende forhold. Med linjestart ble det tet fra første travsteg. Tet behøver på ingen måte bety at løpet er kjørt, men i dette tilfellet var det omtrent slik.

V75 det største

Ikke bare hadde Skatval-traveren vinnerkrefter på lager etter to runder rundt sølebanen, den hadde også krefter til å stikke fra konkurrentene og vinne sikkert. Førstepremien var på 50.000 kroner.

– Det er på grensen til at det er forsvarlig å kjøre travløp, men det er ikke noe problem å kjøre så fine hester, uttalte kusken på seremoniplass i restauranten.

Fulgte man nøye med, kunne man se at hesten var nær galoppen ut på siste bortre langside, men det var ingen fare.

– Det er spesielt artig å vinne V75, det er det største, hevdet en fornøyd tømmefører.