Magnus Stensås fikk en brukbar start på sesongen sist helg med 13. plass på 15 kilometer klassisk. Denne helga var planene å gå seg inn på nasjonal kvote til verdenscup på Lillehammer neste uke med noen gode prestasjoner i norgescupen på Gålå. Men lundamobyggen kom seg aldri til start. I stedet ligger han på Lillehammer sykehus med mistanke om blindtarmbetennelse.

- Jeg fikk det i går med smerter i magen og over 40 i feber. Jeg har vært på sykehuset i natt, forteller han på telefon fra sykesenga fredag ettermiddag.

Pratet med Tønseth

Han har vært gjennom flere undersøkelser, blant annet gastroskopi, røntgen og ultralyd.

- De har ikke funnet ut hvorfor jeg har vondt, men de tror det kan være blindtarmen. Jeg venter på svar fra ultralyden, forteller han.

Hvis svaret er blindtarmbetennelse går det mot operasjon. Da fjernes blindtarmen.

- Jeg har vært i kontakt med Didrik (Tønseth), som hadde det for to-tre år siden. Han måtte holde seg helt i ro i to-tre uker før han kunne begynne å bevege seg så smått. Jeg må bare vente og se hva de (legene) finner ut, sier 24-åringen til Trønderbladet.

Ikke spist på et døgn

I høst måtte rekruttlandslagsløperen stort sett holde seg innendørs i fire-fem uker med tette bihuler. Nå var han skikkelig på gang igjen og så fram til å gå fort i norgescupen. I stedet blir det enda en ufrivillig pause.

- Jeg har sett fram til å gå på Gålå, for dette er en av favorittløypene mine. Jeg hadde mål om å kvalifisere meg til Lillehammer, forteller han.

- Hva tenker du om sesongen nå?

- Jeg har ikke tenkt så mye. Jeg må få vite mer og så får jeg bare ta det som kommer, sier han.

- Hvordan er formen nå?

- Formen er grei. Jeg har ikke spist på et døgn, men jeg får næring og smertestillende intravenøst, forteller han.