Tradisjon er verdenscupstarten lagt til Ruka og Finland. På telefon forteller Jørgen Graabak om vinterlige forhold i nabolandet.

- Her er det vinter. Og kaldt. Alt ligger til rette for å gå konkurranse, sier han.

Om det ligger til rette for en melhusbygg på toppen av resultatlistene er mer usikkert. 25-åringen ble henvist til sofaen noen uker i høst da toppidrettskroppen ikke fungerte slik den skulle. Tester påviste etter en stund en virusinfeksjon og gradvis har Graabak kommet seg tilbake i full trening. På Beitostølen sist helg gikk han inn til to NM-sølvmedaljer.

På tur opp

- Som hvert år er jeg usikker på hvor jeg står og det gjør det bare spennende. Jeg mistet litt trening i høst, men jeg er på tur opp igjen. Jeg fikk gode svar på Beito, så det er bare å kline til og se hva jeg får til, sier Graabak.

- Hvilke forventninger har du?

- Jeg har forventninger om å gjøre noen gode konkurranser, men i Kuusamo er det alltid små marginer som skiller. Jeg trenger nok noen konkurranser (på å finne storformen), for jeg mangler noen gir. Med flere helger så tror jeg det blir bra. Men jeg har alltid lyst til å prege skirenn og starte med noen gode resultater, sier Graabak.

OL-sesong

Tyskland har vært den suverent beste kombinertnasjonen gjennom mange sesonger og Frenzel, Rydzek & co. er nok utøverne å slå også denne vinteren. Graabak gleder seg til de mange duellene, men han er ikke redd for at tyskerne skal framstå like overlegne denne sesongen.

- Tyskland er sterke, men jeg vet også at det norske laget er sterkt. For noen uker siden var jeg utrygg på om jeg ville kvalifisere meg til Kuusamo, sier OL-mesteren.

- Kribler det litt ekstra med et OL denne sesongen?

- Ja, det gjør det. Det blir en spesiell sesong. Det er alltid god stemning i laget, det er både nervøst og artig på samme tid, sier han.