Under årsmøtet for Jårakjølens Venner tirsdag kveld, delte leder Reidar Almås ut æresprisen til Arvid Almås. Prisen fikk han for sin store dugnadsinnsats på Kjølen gjennom mange år.

Løypetraseen

Årsmeldinga viser at foreninga som nå har 211 medlemmer, kan se tilbake på en flott skisesong. Skiforholdene førte til stor utfart, og ga et økonomisk godt år for foreninga. Mange har stått på for å få kjørt opp løyper med løypemaskinen som Jårakjølens Venner har hatt i bruk i fem år. Flere av medlemmene har arbeidet med å utbedre løypetraseen.

– Styret i Jårakjølens Venner tok på seg å dekke halvparten av utleggene. Firmaet til Knut Veien stilte gravemaskin til fri disposisjon, som vi er svært takknemlige for. Beklagelig vis var ikke kommunen søkt om løyve til graving på barmark og noen grunneiere var ikke varslet om graving. Det blir det nå ordna opp i med en kontrakt, og Leik som eier spormaskinen, blir kontraktspart med grunneierne. Når det gjelder kommunen, er det for seint å søke om tillatelse, så her må en be om tilgivelse, heter det i årsmeldinga.

– Det er viktig å presisere at tvisten med grunneierne bare gjeld gravinga i sommer. Sporkjøringa har hjemmel i Lov om motorferdsel i utmark, der det står: ”Motorkjøretøy på vinterføre kan nyttes til opparbeiding og preparering av skiløyper og skibakker for allmennheten og for konkurranser, når det foretas av kommuner, hjelpekorps, idrettslag, turlag eller turistbedrifter”. Normalt er det ikke nødvendig med samtykke fra hver grunneier til slik kjøring for allmennheten, når det ikke er til skade for terrenget, heter det i årsmeldinga.

Foreninga har kjøpt inn en redningspulk etter uhellet i skisporet sist vinter.

Sporkjøring

Jårakjølens Venner hadde etter skisesongen møte med idrettslagene Leik, Svorkmo/NOI og Skaun om videre samarbeid om sporkjøring. Det var stemning på møtet for et nytt kjøremønster på Orkdalssida.

Under årsmøtet ble Reidar Almås gjenvalgt som leder. Styret består ellers av Per Dolmseth, Inger Bakken, Hanne Langås, Kristin Antonsen og Joar Arvid Krognes. Arvid Almås er fast styremedlem som materialforvalter og dugnadsbas.