Soknedalingen har i flere år vært regnet som en av landets mest lovende skiskyttere med topplasseringer både i NM og norgescupen. Men fjorårssesongen ble en nedtur for Garli. Sykdom både i forkant og underveis i sesongen gjorde sitt til han aldri var i nærheten av å få ut sitt potensial. Det er han nå. Oppkjøringen har vært god og tester viser at han både skyter bedre og går fortere enn tidligere. I sommer perset han med fem minutter i Lysebotn Opp og en egen testløype på Kotsøy har blitt gått to og et halv minutt fortere.

- Kapasiteten har aldri vært så bra noen gang. Det har engentlig gått oppover i hele sommer og høst, forteller Garli, som denne uka er på samling på Dombås med NTG Lillehammer (Norges toppidrettsgymnas).

Skyter bedre

Like verdifullt er det å høyne presisjonen på standplass. Garli forteller Trønderbladet at treffprosenten er forbedret med 50 prosent sammenliknet med fjoråret. Riktignok var 2016-17 en mislykket sesong, men 18-åringen har tatt flere knepp inn mot sentrum av blinken også sammenliknet med den sterke sesongen i menn 17 år.

- På en ok dag ligger treffprosenten på 80-85 og på en bra dag er den opp mot 90, forteller han.

- Hva har du gjort for å bli bedre på standplass?

- Jeg har skutt mer basis og jobbet mer med skytingen. Og gjort det over tid, forteller han.

Skiskytteren understreker at det utvikling kommer av en ting: trening og atter trening.

- Jeg gjør ikke noe hokus pokus. Det må trenes, så enkelt og så vanskelig er det, sier han.

Vil til VM

De yngste juniorklassene innleder ikke norgescupen før første helga i januar. Fram til nyttår blir det derfor mest lokale og mindre renn på soknedalingen. Garli tror ikke det betyr så mye.

- Et renn er et renn. Gjennomførelse er viktig og jeg får målt meg mot de som er eldre, påpeker han.

Målsetningen denne sesongen er enkel.

- Jeg skal tilbake i norgestoppen. Jeg ønsker å prege konkurranser, som jeg gjorde i 17-årsklassen, sier Garli.

Han drømmer også om junior-VM i Estland.

- Junior-VM er en liten gulrot. Jeg har tre konkurranser på å klare det, men det er ikke umulig, sier skiskyttertalentet.