Som sønn av travtrener Noralf P. Brækken har han litt å leve opp til. Den egentlige debuten gjorde han på Bjerke for bare et par dager siden. Der havnet han utenfor premierekka med stallhesten Albarella Rags, som han eier selv, men det gikk desto bedre på Leangen. Vinnerhesten hører også hjemme på Brækken-stallen.

Talentfull treåring

Ikke bare kusken, men også hoppa Fresh Fiona M.E. har vist seg å være av det talentfull slaget, til tross for at hun sto med bare en seier på 14 starter før løpet. Fraværet av seirer skyldes ikke galopper, som unghestene på stallen har hatt en lei tendens til å vise fram, Fiona har bare ikke vært god nok siden triumfen i mars – før nå.

Fortsetter å kuske

– Jeg må takke pappa, han ville vel helst ha kjørt sjøl da han fikk se løpet, mente en glad kusk på seremoniplass.

Erik Brækken kunne fortelle at han kommer til å fortsette å kjøre løp, i alle fall til neste år. På lenger sikt er han imidlertid ikke fullt så sikker på hva det blir til. For sportens skyld får vi håpe han fortsetter også etter neste år, for nye talenter behøves.

Årets tredje

På Stall Sjoner står fem år gamle Jan Livar. Lome Elden-sønnen sto med to seirer på sju starter, begge ganger med trener Arve Sjoner som kusk. Nå kom den tredje. Fra førstesporet på tillegg var Vallersund-traveren tidlig å finne i tredje par utvendig, etterfulgt av andre par før offensiven ble satt inn mot den siste svingen. Dette var et løpsopplegg ingen av konkurrentene kunne matche. Seieren ble svært så sikker foran Trøndern med Jomar Blekkan og Soprano med Thomas Mjøen.