Dugnadsgjengen i skytterlaget har jobbet på spreng den siste tiden for å få klubbhuset opp å gå til jubileumsfesten. Det rakk de, og dermed var det klart for ei feiring av klubben, hvor klubbens medlemmer, samt noen spesielle gjester var invitert. Laget hadde nemlig invitert både president i DFS (Det Frivillige Skyttervesen) Bernt Brovold, leder i Ut-Trøndelag skyttersamlag Ivar Otto Husby, samt ordfører i Melhus kommune, Gunnar Krogstad. Sistnevnte måtte melde avbud, og da steppet virksomhetsleder for kultur og fritid, Jan Erik Landrø inn.

Kvelden startet med middag, og utover kvelden ble det holdt flere taler. Alle de tre inviterte holdt hver sine taler, hvor de hyllet Flå skytterlag. Presidenten i DFS, Bernt Brovold var den første av de tre gjestene som holdt tale, og han skrøt veldig av dugnadsgjengen i klubben.

–Flå skytterlag har lagt ned en forbilledlig dugnadsinnsats her, og det har alle i klubben grunn til å være solte av. Dette er rett og slett breddeidrett på sitt aller beste, skrøt han.

Æresmedlem

Flå skytterlag hadde inntil lørdag fem æresmedlemmer, som har blitt utnevnt de siste 25 årene. Dagens leder i klubben, Kai Eskelund ble den sjette lørdag. han ble kronet til æresmedlem for sin innsats og glød for klubben gjennom mange år.

–Kai har vært i klubben siden 1981, og har i mesteparten av denne tida hatt verv i styret, og nå senest som leder, var noe av det nestleder Odd Jarle Brodal sa da han overrakte Eskelund utmerkelsen.

Lederen selv takket ydmykt for utmerkelsen, og skrøt samtidig av hele klubben og den innsatsen som er lagt ned med tanke på det nye klubbhuset.

–Det er lagt ned en enorm innsats her, og jeg vil anslå at det omtrent er brukt 2500 dugnadstimer på det nye anlegget med klubbhus og baneanlegg, fortalte han.

Skryt til avdøde Jon Gråbak

Ivar Otto Husby, som er leder for Ut-Trøndelag skyttersamlag benyttet anledningen til å gi skryt til en av de største legende i Flå skytterlags historie og en av de fem andre som har blitt utnevnt til æresmedlem de siste 25 årene, Jon Gråbak.

–Flå skytterlag har fostret opp veldig mange gode skyttere og dugnadsarbeidere opp gjennom, men jeg tror de fleste er enige om at den største av dem, er Jon Gråbak.

Husby benyttet også anledningen til å overrekke blomster til Gråbaks kone, Anna, som naturlig nok ble rørt av den fine gesten.

Også Brovold valgte å si noen ord om Jon Gråbak i sin tale.

–Jon Gråbak er en av de beste skytterne i Ut-Trøndelag gjennom tidene, sa han.

Ønsker flere yngre med

Selv om hovedpoenget lørdag var å feire klubbens 125 år, greide ikke lederen å ikke se fremover. Eskelund håper på at klubben skal tiltrekke seg flere unge medlemmer i tiden som kommer, og sier de skal bli bedre på å markedsføre seg, for eksempel gjennom å være med tydelig på når det er organiserte treninger på anlegget.

–Mange av medlemmene nå er litt oppe i årene, så vi hadde kunne gjerne tenke oss noen medlemmer som er litt yngre også fremover, sa det nyeste æresmedlemmet i klubben.

–Vi har også et veldig godt samarbeid med jegere i området, så det er også muligheter for jegere å bli med oss, la han til.