Etter ett poeng i toppseriedebuten for Grand Bodø helt tilbake i april, uttalte Maiken Bakke:

- Vi skal ikke rykke ned.

Og det sier hun fortsatt, selv om ikke sesongen ble som hun håpet på. Grand Bodø har kjempet mot nedrykk i hele år, men har i hvert fall greid å holde Harstad-klubben Medkila bak seg. Det gir Bakke og lagvenninnene en ekstra mulighet til å beholde plassen i toppdivisjonen. Da må Urædd fra Porsgrunn beseires over to kamper. Nedrykksduellen innledes i Telemark søndag og avsluttes i Nordlandshallen om én uke.

- Vise at vi er best

- Det blir veldig spennende og det hadde gjort seg med en opptur etter mange tap i det siste. Jeg tror vi klarer det. Vi spiller i Toppserien og de er i 1. divisjon, sier 19-åringen.

Hun forteller at stemningen i laget er nervøs, men at det «ikke bikker over».

- Vi må bare senke skuldrene og vise at vi er best. Det betyr mye for klubben at vi holder plassen. Vi har noen utenlandske spillere som har tilbud fra andre klubber, og for at vi skal beholde dem er et viktig at vi ikke rykker ned, sier Melhus-jenta.

Trives i nord

Bakke er inne i sitt første av i alt to kontraktsår med nordlandsklubben. Hun er lite lysten på å spille 1. divisjon neste sesong, det var ikke derfor hun flyttet nordover.

- Jeg trives veldig godt her og har fått mange nye venner. Det blir et nederlag om vi skulle rykke ned, sier hun.

Med seier i morgen har Bakke og Grand Bodø sikret seg et svært godt utgangspunkt før returkampen neste søndag.