Normalt går det tre dager før Jørgen Graabak er helt restituert etter en hardøkt, men i det siste har kroppen hans brukt fem dager på hente seg inn igjen. Slik vil ikke OL-mesteren fra Sotsji ha det og derfor har han blitt testet og skal fortsatt testes i håp om å finne noen svar.

- Jeg har hatt noen sånne perioder i løpet av høsten som har vært litt «slækk» og nå var det på tide å finne ut om det er noe, forteller han til Trønderbladet i Granåsen fredag.

- Ikke optimalt

Kroppen fungerer bra nok til å gjennomføre en hoppøkt sammen med landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen, utover det forholder han seg nokså rolig.

- Det er ikke optimalt og jeg kjenner litt på det, men så lenge oppholdet ikke blir langvarig er jeg optimistisk, forteller han.

Under fredagens hoppøkt fokuserte han og Ingebrigtsen på sittestilling i overrennet. Små detaljer, som at det ene beinet er vridd litt feil, kan utgjøre mange meter i bakken. Og mange meter i bakken utgjør mange sekunder i skisporet. Ingebrigtsen mener Graabak tok et stort steg i hoppbakken i fjor og håper på ytterligere framgang kommende sesong. Et avlyst treningsopphold i Spania betyr at 26-åringen fra Melhus får mer tid til å finne rytme på hoppkanten og i svevet.

Best på is

- Jeg er veldig glad for at han er og ikke i Spania, for her får vi hoppe litt på is. Det er forskjell på isspor og porselensspor, på vinteren hopper vi på isspor og Jørgen er ofte bedre på is enn på porselen. Trenden nå på is etter at vi kom hjem fra samling (Planica) er veldig positiv. Jeg tror vi kan få ut noen gode hopp disse dagene som kan bygge ro og trygghet, som han trenger, sier landslagstreneren.

Landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen er fornøyd med at han får mer tid til å sette sammen Graabaks hopp. Foto: Thomas Olsen