To lag konkurrerer om opprykk til 3. divisjon før siste serierunde. Melhus vinner 4. divisjon avdeling 2 med tre poeng borte mot Alvdal, mens KIL/Hemne kan rykke forbi på oppløpet med seier borte mot Ranheim 2. For at det skal skje må Melhus avgi poeng på Alvdal. Hedmarkingene har slitt hele sesongen etter at de kom ned fra 3. divisjon i fjor og rykket ned sist helg. Selv om laget ikke har mye å spille for, lover assistenttrener Roar Hoelset at spillerne vil gi alt mot Melhus.

- Vi vil gi dem kamp. Det er mest rettferdig overfor både KIL/Hemne og Melhus. Vi stiller med det sterkeste laget vi har, for det vil være feil å bare la Melhus vinne. Så får vi se om det er nok, sier han.

Scoringsvegring

Alvdal har med sine 21 mål scoret desidert minst av alle lag i avdelingen. Hoelset erkjenner at laget har vært svake offensivt denne sesongen. Det gjorde det ikke enklere at et par mann forsvant til Tynset i forkant av årets sesong.

- Sesongen har vært skuffende. Vi har hatt for mange spillere som ikke har vært med på alle kamper og har derfor ikke fått spilt inn et lag. Bakover har vi vært ganske bra, selv om vi også har gått på noen stygge tap. Men vi har ikke skapt nok framover, sier trenerassistenten.

Gress eller kunstgress?

Han håper på en opptur i årets siste kamp.

- Det vil bety mye med tanke på neste sesong at vi avslutter med stil mot Melhus. Målet er å få en god avslutning på sesongen, understreker Hoelset.

Alvdal har spilt storparten av kampene denne sesongen på Steimoegga gras, men kampen i morgen kan bli spilt på kunstgressbanen. Høsten har naturligvis også kommet til Alvdal og hvis banen ikke holder mål blir skjebnekampen spilt på kunstgress. En avgjørelse tas trolig i kveld.