I omtrent 20 minutter var det spennende på Steimoegga idrettspark på Alvdal. Hjemmelaget ville gjerne vise at de var bedre enn nedrykket skulle tilsi og produserte et par halvfarligheter. Men så scoret Samin Meskinyar og da falt det meste på plass for et opprykksjagende Melhus. Pål Riaunet økte til 2-0, som også stod seg til pause. De siste 45 var helt og holdent Melhus´ omgang. Scoringer av Håvard Ler, Edvard Ølstøre, Roar Strand og Geir Holthe la all tvil til side.

Viktig for Melhus

Da dommeren blåste av etter tre tilleggsminutter var det bare glede å spore blant spillerne. Etter 13 strake seire fyker laget opp i neste års 3. divisjon. Melhus har for alvor plassert seg selv på fotballkartet igjen.

- Dette er viktig for Melhus, som har vært en klubb som har ligget i 2. og 3. divisjon i alle år. Så har vi vært inne i en tørke og nå har vi klart å bygge det opp igjen, så får vi se. Det er en tøff 3. divisjon, men det var en spisset 4. divisjon også, og vi går rett opp. Så er spørsmålet om vi tar nivået i 3. divisjon også eller om det er for tidlig, vi får se. Det handler om å bruke vinteren, men nå skal vi feire i kveld og så får vi se i neste uke hva som skjer. Vi må sette oss sammen og prate litt, sier trener Jan Ketil Berg.

Tidsspørsmål før det rakner

Han synes guttene gjør en meget solid kamp på Alvdal.

- Vi er forberedt på at det blir vanskelig, det er dårlig underlag, ikke sant. Det tar litt tid før vi blir vant til det, men så setter spillet seg og vi får 1-0 og 2-0 til pause. Så er det bare et tidsspørsmål før det rakner for dem og det gjør etter hvert. Vi skaper mye og kunne hatt mange flere mål. Men 6-0 er bra det i en sånn viktig kamp, sier han.

I garderoben etter kampen tar han regi og setter Martin Nilsen i gang med feiringen. Bankelydene og heiaropene gav trolig gjenhør helt til Melhus. Det var mye glede som ble tatt ut på veggene. Roar Strand scoret ett og la opp til Geir Holthes 6-0-scoring. En skal være forsiktig med å dra sammenlikninge til han enestående rekke av triumfer med Rosenborg, men et seriemesterskap smaker alltid godt.

- Det er artig det, vi har jobbet for dette i hele år og det er imponerende å klare det til slutt. Denne høstsesongen er veldig, veldig sterk. Vi har nesten ikke sluppet inn mål, sier han.

Blitt sterkere og sterkere

- Du sa i vår at Melhus kunne gå hele veien, når gjør dere det. Hva sier det deg om mannskapet?

- Det er veldig sterkt og det har bare blitt sterkere i løpet av høsten. Det er spennende å se hvor mange som blir igjen og hvor mange nye som kommer. Jeg tror dette laget kan hevde seg i 3. divisjon, komme ganske høyt opp på tabellen, sier Strand, mens "We are champions" ljomer i bakgrunnen.

47-åringen kan ikke garantere at han er med neste år, for som han sier: "jeg blir ikke noe yngre". Men Strand gjentar det han har sagt tidligere: at han synes det er moro å trene og utelukker ikke at han er med neste år også.

Jobbet knallhardt for dette

En som garantert ikler seg sort og hvitt neste sesong er Håkon Lund. Han var bevegelig og god på midtbanen til Melhus og stod også bak 1-0 da skuddet hans ble slått i stanga av keeper. Returen var det bare for Meskinyar å sette i åpent mål.

- Det er helt utrolig. Før sesongen hadde vi bare dette som en drøm og flira egentlig litt av det, sier han.

- Du trodde ikke det var mulig?

- Vi visste at vi hadde en bra stall, men jeg hadde egentlig ikke trodd at vi skulle rykke opp her, nei, sier han.

Han trekker fram samholdet i spillergruppa som en viktig årsak til suksessen.

- Vi har jobbet knallhardt for dette her, har vinnervilje i hver kamp og jobber som et lag, egentlig. Vi har også fått vippet jevne kamper i vår favør i høst, vi har vunnet alle kamper i høstsesongen. Det er egentlig det kollektive som gjør at vi klarer det, sier han smilende.

Må trene hardere

Han forteller at skuldrene var litt høye fram til det første målet kom, men så løsner det både i hode og kropp.

- På slutten er det egentlig bare parademarsj, sier Lund, som mener Melhus er tilbake på et nivå der de føler seg hjemme.

- Vi var der før vi hadde en litt dårlig periode og to opprykk på to år er egentlig bare helt fantastisk. Nå må vi ha som mål å stabilisere oss i 3. divisjon?

- Hva må til for at dere skal klare det?

- Vi må trene hardere. Vi har en god tropp, men så får vi se hvor mange som blir med neste år. Se an hvordan avdelingen blir. Men det meste gjøres på treningsfeltet. Så får vi om se om vi får inn noen nye spillere, sier han.

Men planleggingen starter tidligst søndag.

- I dag skal vi feire litt, sier Lund.

Melhus-bussen forlot Alvdal rundt klokka 18.30, hvilket betyr at spillere, trenere og støtteapparat ankommer Melhus sentrum rundt klokka 21.15 en gang. Da fortsetter feiringen på Høvdingen. Langbord er bestilt og det kommer garantert til å bli allsang og mye moro. Det er lov å glede seg over opprykk til 3. divisjon.

PS: Melhus ville vært 3. divisjonslag selv med tap på Alvdal, for KIL/Hemne tapte 0-4 mot Ranheim 2. Men for festen sin del er det mye morsommere å avgjøre alt selv.