- Det er jo artig at vi får prestert godt både i cup og serie. Det betyr veldig mye for oss, sier Dina Hellebust Hegerberg.

Gimses eminente midtbanespiller scoret to mål da de senket Strindheim i OBOS-cupens semifinaler onsdag kveld. I en relativt jevnspilt kamp ble målene tunga på vektskåla. På et ettertrykk av en corner, hamret Hegerberg inn ledermålet før det var gått tjue minutter. Therese Wulff Gjønnes doblet den ledelsen, før Hegerberg altså punkterte kampen til 3-0.

- Det var to gode lag og det var jevnt, men jeg føler vi fortjente det. Vi hadde større sjanser, sier tomålshelten.

Cupspesialistene

Nå venter Ranheim i OBOS-finalen, mens Gimse også har nådd semifinalen i J19-kretssluttspillet. Begge deler ble vunnet av jentene fra Brekkåsen forrige sesong. Laget stopper ikke med å vinne cupkamper.

- Vi har lyst til å vinne i år også, slår Hegerberg fast.

- Jeg syns vi er veldig flink til å jobbe for hverandre når det er slike avgjørende kamper. Da er vi flinke. Vi har kommet langt i mange cuper, så det å virkelig vil når vi må, det tror jeg er vi er gode på, fortsetter hun.

Etter å ha rykket opp fra 4. divisjon, berget Gimse etterhvert plassen i 3. divisjon etter en svak start. Den starten skyldtes skader og sykdom - men også litt utenomsportslig fjas.

Russetiden ødela

- Jeg syns vi er gode. Høstsesongen har vært bra. Vi har bare blitt bedre og bedre, men vi gjorde det ikke så bra på våren. Vi kom litt dårlig igang på grunn av russetid, skader og sykdommer. Nå har vi trent skadeforebygging en gang i uka, som jeg tror fungerer bra, sier ungjenta.

- Russetiden ødela?

- Treneren sa i hvert fall det! Det var litt festing på noen, men ikke på alle, smiler Hegerberg.

Kanskje må midtbanespilleren, som veksler mellom å balansere sentralt og som jobbende indreløper, ut av Melhus for å satse, slik så mange andre Gimse-jenter har gjort før henne. Hegerberg, som jo har et navn som forplikter (ja, vi tenker på Ada og Andrine på landslaget), går på Strinda VGS. De har et tett samarbeid med regionens kvinnefotballag nummer én - Trondheims-Ørn.

- Jeg er fremdeles litt usikker. Jeg kommer nok til å skifte klubb etter sesongen. Jeg må utvikle meg mer enn jeg gjør i Gimse, sier Hegerberg.

- Føler jeg har kvalitetene

Hun har fortsatt ett år igjen på J19-nivå. Om det ikke blir å følge i fotsporene til Ingrid Syrstad Engen i Ørn, kan løsningen bli 1.divisjonsklubben Byåsen.

- Jeg har lyst til å satse. Jeg syns fotball er artig og jeg føler jeg har kvalitetene som skal til for å bli en god fotballspiller, sier hun.

Først skal sesongen i Brekkåsen fullføres. Kanskje ved å hente enda flere pokaler til det lille klubbhuset til Gimse.